Peses fotbollsskola

Peses fotbollskola firar 10-årsjubileum i sommar och kommer att erbjuda extra träning åt juniorer i åldern 7-15 år som vanligt. Träningen sker i Kvevlax, Jungsund, Karperö, Solf och Smedsby. Exakt hur mycket träning och på vilka ställen klarnar senare. Men alla deltagare skall kunna delta i träningar som inte sker på egen hemort också.

Tanken är att ALLA deltagare alltid deltar samma dagar, om det är möjligt får vi se. Om det är möjligt att ha över 50 spelare att träna samtidigt på en fotbollsplan är en bra fråga. Med flera duktiga ledare kanske det går. I något skede av sommaren firas 10-års jubileumet med ett större jippo dit alla nya och gamla deltagare är välkomna! Mer om det då sommaren närmar sig.

Viktiga dagar att ha ledigt för fotbollsskola (i juni) är 1.6, 3.6, 4.6, 12.6, 8.6, 10.6, 22.6, 23.6 och även 1.7 samt 2.7 (juli)! Träningstiden är antagligen 9.15-12.30, oftast så handlar det om en "halv" dag i gången. Tre timmar gånger 10 träningar blir 30h fotboll! Alla blir bättre av det egna lagets träningar men egen träning och fotbollskola är antagligen ännu viktigare för att utvecklas som fotbollsspelare.

En del av spelarna sommaren 2014 vid gemensam träff för alla.

Ledare sommaren 2015 är åtminstone:

Peter Siegfrids, lärare som just nu avlägger landets näst högsta tränarlicens i fotboll (UEFA A-licensen).

Jonas Nygård, lärare med spelarrutin från herrarnas div.1. Har varit med några somrar redan.

Filip Edman, målvakt från VIFK:s juniorer som nu jobbar med I-JBK P-00 i regionserien.


Peses fotbollsskola i Solf sommaren 2014.

Av alla som har fått extra träning av Pese under nio års tid har många nått distriktslaget och regionlaget. En del spelare har varit på landslagsträningar. Den viktigaste egenskapen i det långa loppet har visat sig vara vilja. De som vill nå långt och är beredda att träna och satsa mycket kommer längst. Skall man bli professionell i fotboll krävs alltså mycket vilja. Förutom det krävs teknik, taktiskt kunnande, en bra fysik och även mental styrka. I Peses fotbollsskola utvecklas alla dessa delar, men mest fokus är det på teknik och taktiskt kunnande.

I fotbollsskolan används många olika redskap. Det som används är bland annat fotbollsväggen Soccerwave, "stepuplådor" för bollövningar, radare för mätning av hastigheter och nytt för i år är åtminstone en fallskärm som man har på ryggen då man övar löpning :)

På internet kan man hitta bl.a. dessa två reklamfilmer från Peses fotbollsskola:

https://www.youtube.com/watch?v=88dUQRKRcL4

https://www.youtube.com/watch?v=fKRXXTfcNlU

Då Pese jobbade i Kristinestad fick en grupp spelare extra träning utöver
lagets träningar. Av den lilla gruppen  (96-or och 97-or) har tre av tjejerna en
plats i ungdomslandslag just nu och minst fyra av pojkarna har spelat matcher
i herrarnas division 2 senaste sommar. Det fanns bra med vilja i gruppen.

De två senaste åren har Peses fotbollsskola ordnat fotbollsläger i Vörå. Lägren har ordnats med övernattning i november då det är som minst chans att få träna på konstgräs i Korsholm och Vasa. Lägren har varit populära och förutom fotboll har det funnits futsal, simning, filmvisning, föreläsningar, god mat och övernattning på schemat.

Hösten 2014 på läger i Vörå för andra året i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar