måndag 22 september 2014

Helgens Premier League och de konstiga klubbytenaEtt mål från 82 meter i Bundesliga i helgen.


I helgen vann Arsenal 3-0 över Aston Villa. Özil gjorde ett mål och en assist och det behövdes verkligen. Kritiken blir lätt hård mot honom eftersom Fabregas nekades att komma tillbaka till Arsenal och öser in passningspoäng för Chelsea istället. Ingen har rätt att vara arg på Fabregas för hans klubbyten. Som han själv uttrycker det var hans dröm alltid att spela i Barcelona, han ehövde få spela där. Hans dröm ändrades med tiden och han ville tillbaka till England. Med Özil fanns det inte plats för Fabregas tyckte Arsenal. Med tanke på vilka summor det handlar (övergång och lön) om så förstår jag beslutet. Chelsea finns i London och är en absolut toppklubb i Europa. Skulle någon av Manchesterklubbarna ha varit ett mer schysst val mot Arsenalsupportrarna? Inte direkt och att välja en klubb som typ Everton som inte är med i Champions League är inget för en spelare som Fabregas. Arsenalsupportrarna får acceptera det som skett och vara nöjda med vad man har.

Lampard kvitterade - mot Chelsea!

Chelsea försvarade bra och skapade en del farligheter framåt. Då Man City låg under 0-1 igår och fick en utvsning trodde väl de flesta att matchen var avgjord. Med spelare som David Silva kändes Man City ändå lite farliga. Inhoppande Frank Lampard kvitterade till 1-1 mot klubben han har i sitt hjärta. Han var också nära att göra ett mål till. det hade blivit för mycket. Båda lagens fans hyllade Lampard. På flera sätt var det konstigt och sjukt att han kvitterade och gav Man City en poäng mot just Chelsea. Lampard skall spela i USA men då serien börjar först på våren är han nu på lån i Man City. Han hade en önskan om att slippa möta Chelsea under säsongen men Citys tränare Pellegrini gick inte med på det. För övrigt kan jag nämna att både Tottenham och Everton förlorade mot sämre rankade lag i helgen och det är sådana förluster som verkligen håller ett lag utanför topp-4 i tabellen i slutändan.

Att bränna skjortor

När har fansen rätt att bränna skjortor? Då van Persie lämnade Arsenal för Man United tyckte han att Arsenals visioner var för låga. Efter det har Arsenal blivit allt bättre och använt mer pengar. I United fick han en ligatitel men för tillfället är klubben inte ens med i Champions League. Klubbytet var oväntat och galet medan lönesumman på närmare 250 000 pund i veckan var mer än någon Arsenal spelare lär få i veckolön inom de närmaste 10 åren. Suarez skjorta har också bränts, han förde Liverpool till en tredjeplats och tog in dem i Champions League, då han nu har lämnat klubben går det inte alls lika bra. Jag förstår fansens frustration men ingen i Premier League tackar nej till Real Madrid sägs det.

Fabregas har inte gjort något fel som jag redde ut här ovanför, Lampard däremot kunde ha valt något annan att spela för tills MLS ligan startar, men ingen bränner väl hans skjorta för det? Ingen var väl fel ord för det finns nog folk som gör det. Tevez flyttade från United till City en gång i tiden, svårt att hitta en orsak till klubbytet och skjortor brändes, nu spelar han i Italien och gör succé. Welbeck till Arsenal var endast Van Gaals beslut, ett bra inköp av Arsenal. United har många anfallare efter att Falcao anslöt, defensivt har de problem däremot. Balotelli har spelat lite här och där men ingen tar väl riktigt honom på allvar och han kunde enkelt komma till Liverpool i år utan att någon blev sur.

Att stjärnorna byter klubb beror på många olika orsaker

Orsak att byta klubb finns det många av. I Fabregas var flytten till Barcelona en dröm om att komma tillbaka till hemstaden och spela. I många spelares fall är det lönen som avgör och det är svårt att se någon somm är riktigt lojal mot sin klubb. Welbeck har alltid spelat i Manchester United men han tvingades bort mer eller mindre, det är konstigt. Wilshere har spelat i Arsenal sedan han var nio år och den dagen han lämnar klubben kan jag tänka mig att det är för spel i Spanien och inte för en annan Premier League klubb. Men inget är säkert. Världsklasslirare byter klubb för att de inte trivs och många gånger även för att de inte får så mycket speltid de vill ha. I Zlatans fall är det nog mycket som har spelat in, men han har alltid lyckats hitta klubbar där han lyckas. Han har nästan alltid vunnit ligan i det land han befinner sig i och då är det lätt att söka nya utmaningar. Han vill vinna Champions League men frågan är om PSG blir så bra de närmaste åren. I Barcelona fick han problem men annars har det alltid gått bra för honom. Listan på knepiga klubbyten i Europa kan göras lång.

På gång i Manchester City

På matchen vid Etihad Stadium igår hade jag en bekant på plats igår och det var hans bilder ni såg i inlägget igårkväll. Han berättade att City bygger ut stadion. Sektionerna bakom målen byggs ut och får en extra sektion per sida. Vad den nya kapaciteten blir är okänd, men på dagstid byggs det mycket där nu alltså. För tillfället är stadion aldrig riktigt full och igår fanns nog över 100 platser lediga. Det finns företag som säljer vidare biljetter och de får aldrig sålt alla biljetter de har. Att se alla tre Champions League matcher på Etihad Stadium kostar 100 pund. Klubben har också billiga biljetter till ligamatcher jämfört med de andra klubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar