onsdag 22 oktober 2014

Bayern krossade Roma! Fler matcher kommer ikväll!


Utan att se alltför noggrant på Bayern München igår syntes det snabbt att de ville hitta trianglar i sitt spel. Till skillnad från tidigare ville laget framåt och passningar i sidled och bakåt var säkert 50% mindre än på våren. Alaba steg för att skapa en triangel med Götze och Bernat och även andra beroende på hur de bytte platser inom laget. Robben höll sig högt upp på högern och jobbade inte hem desto mer, vänsterkanten lämnades mer tom för Bayerns del.

Roma satsade på kontringar och Gervinho fick tre bra chanser och gjorde ett mål i andra halvlek. För övrigt var det bara Bayern som spelade ut Roma i första halvlek och ledde med 5-0 i halvtid. Matchen slutade 7-1. Förutom passningsspel med trianglar var det mycket väggspel, smarta löpningar och kvicka spelare som avgjorde. Någon djupare analys av Bayerns förändring sedan våren blir det inte idag men vi skall återkomma till saken. Bayerns spel var mer rätlinjigt än på länge är en sak som är solklar.

En länk om Ronaldos karriär i siffror

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/players/cristiano-ronaldo/11177274/Cristiano-Ronaldos-incredible-scoring-record-at-Real-Madrid-and-Manchester-United.html

Real Madrid borde ta tre poäng på Anfield ikväll

Liverpool tar sig an Real Madrid på hemmaplan. År 2009 vann Liverpool med 2-0 och 4-0 i slutspelet av Champions League. Idag är det gruppspel och Ronaldo och gänget vill ta revansch. På den tiden var det Gerrard och Torres som levererade för Liverpool. Idag har man Sturridge skadad och en lat Balotelli som knappt platsar. Liverpoolfans ja har talat med tror att Ronaldo floppar och att han blir nersparkad. De tror även på en jämn match. Det mesta talar för en klar bortaseger eftersom Real Madrid har klart bättre spelare på elva platser av elva.

Martinez debuterar i Champions League

Arsenal spelar borta mot Anderlecht. Martinez står i mål då Szczesny är avstängd och Ospina är skadad. Hector Bellerin lär spela ytterback, för övrigt blir det nog inga stora överraskningar. Frågan är om Wilshere får vila från start den här gången. Walcott spelar inte ännu men säkert inom två veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar