onsdag 29 oktober 2014

Crossfit höjer pulsen ordentligt

Vill inleda med att skänka en tanke åt Klas Ingesson. Idag har det varit en tragisk dag på flera sätt om man har följt med i media. Klas Ingesson dog i cancer :( Bronshjälten från 1994 var en spelare med stort hjärta och enorm kämparglöd. Spelare som han har alltid behövts i fotboll. Rest in peace... <3

Crossfit

Skall med två bilder visa hur Crossfit drar upp pulsen. Tänk hur effektivt det är att träna både styrka och kondition samtidigt. Tränar man kondition är det sällan man tränar styrka samma dag. Gör man det skall man träna styrka först och kondition sedan. Många som styrketränar gör det med vikter och får inte upp pulsen och förbränner knappt något fett alls. Självklart har alla olika mål med sin träning men Crossfit ger iallafall kondition och styrka. De övningar jag använde idag tränar axlar, baklår, hela armarna, bröstmusklerna, framlåren, magen och lite vad som helst. Med i princip tre olika övningar som varierades och upprepades droppade svetten samtidigt som musklerna ansträngdes maximalt så att man måste ligga och vila emellanåt.
På 47 minuter var medelpulsen 138 och där fanns en hel del vila med.
Speciellt i mitten av passet fanns ett längre vilouppehåll.

Här kan ni se de 21 första minuterna som höll pulsen på häftiga 150 slag per minut.
Vilotiden var ganska liten första 21 minuterna som ni ser.
Så hur skall man träna för att förbränna fett, bli stark och få kondition? Crossfit är nog det bästa sättet att få allt på en gång. Olika gym erbjuder Crossfit och jag kan också hjälpa till med sådan träning om någon blev väldigt intresserad nu. Det som Paolo Roberto skrev idag morse på Instagram är kanske vettigast av allt att täka på "för att komma i form och få en kropp som verkligen funkar måste du variera din träning! För det finns inte en metod som löser allt det din kropp behöver. Löpning, yoga, kettlebell, crossfit eller fria vikter är alla bra men du behöver dem ALLA för att bygga en kropp som är riktigt vältränad!".

Det där med yoga är en grej som kan diskuteras fram och tillbaka många gånger. Det skall vi inte göra idag. Ta hand om din kropp och gör den till en sådan du vill om det bara är möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar