fredag 17 oktober 2014

Utveckling av juniorfotboll i Stockholm

Funderingar kring utvecklandet av fotbollen i Stockholm är i full gång och snart ska cirka 168 lag få säga sitt genom röstning. Punkt fyra här under är kanske den mest revolutionerande i mina ögon men i Göteborg följer man redan dessa punkter om jag förstod rätt. Punkt fyra är faktiskt ganska smart då man tänker efter. Hur mycket tid går det inte åt att en stackars juniormålvakt skall hitta någon att passa åt utan att det blir mål bakåt direkt? Det är väl därför målsparkarna får slås från straffområdesgränsen i ung ålder i Finland, antar jag. Med det här systemet kunde målsparkarna slås från rätt ställe och visst uppmuntrar det passningsspel. Se igenom de aktuelle förslagen här under:

1. Åldersregeln
För att motverka att hela lag av yngre spelare matchas mot äldre lag föreslås att minst hälften av laguppställningen måste ha ”rätt” ålder.
2. Fri anmälan
Upp- och nedflyttning kan komma att tas bort för alla årskullar upp till 19 år. Lagen väljer i stället själva vilken nivå man vill spela på. Detta för att motverka resultathets.
3. Extra spelare
När de yngsta spelarna, 8-9-åringarna i femmannafotbollen, ligger under med fyra mål ska en extra spelare få sättas in på planen. Tanken är att skapa en sundare idrottsmiljö och jämnare matcher.
4. ”Första fri”
I både fem- och sjumanna (8-11 år) måste motståndarna backa hem till egen planhalva när målvakten ska lägga en inspark. Detta i syfte att utveckla passningsspelet redan i tidig ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar