lördag 8 november 2014

Chelsea vann en chansfattig match

Emre Can, Cahill och Costa blev målskyttar idag (bild från premierleague fb)
Det var nog ingen höjdarmatch som närmare 45 000 åskådare fick se på Anfield idag. Heta målchanser saknades verkligen och frågan är om Liverpool hade en enda het chans idag. Emre Can blev målskytt via Cahills rygg, annars skulle han inte ha gjort mål. Liverpool hade också ett lågt skott som Courtouis räddade och gav retur på. Det var i stort sett målchanserna för de röda. Chelsea hade försvarsspelet under kontroll och tryckte ut motståndarna mot kanterna. Inlägg och hörnor är inget anfallsvapen mot Chelsea och då Balotelli går runt och är sämst på plan blir det inte bra.

Chelsea lät Liverpool ha bollen till 59% medan hörn- och skottstatistiken var till Chelseas fördel. Cahill var sist på bollen i en situation i straffområdet och som ni ser ovan var bollen inne då målvakten höll den i famnen i målet till slut. Såklart skall man gilla målkamerorna. Tror personligen inte att domarna hade dömt mål annars. Chelsea gjorde ingen speciellt bra match offensivt och Hazard verkar inte ha någon bra höst på gång. Men vad gör väl det när Costa dyker upp på rätt plats i straffområdet och ger Chelsea tre poäng än en gång. Nu har Chelsea flera enkla matcher på kommande och i värsta fall slåss de andra lagen bara om plats två denna säsong. Få se.

Uniteds match har startat

I Mancheter Uniteds elva finns ingen Falcao men istället spelar Januzaj. United är favoriter och lär göra mål redan i första halvlek. Crystal Palace får nog problem men kan kanske kontra in något mål tack vare sin starka huvudspelare.

Southampton-Leicester vore intressant att se eftersom jag tror att Southampton har överpresterat i år och att de kommer att bli allt sämre. West Ham tar emot Aston Villa just nu i en match som kan bli ganska jämn. Senare ikväll är det dags för Man City att försöka vinna borta mot QPR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar