måndag 3 november 2014

City bättre i söndagens derby

Manchesterderbyt handlade lite mer om City eller United. Smalling drog på sig två gula kort i första halvlek och visades ut. City kunde och borde ha haft två straffar i den här matchen. United försvarade sig helt bra med åtta spelare för det mesta. Då Toure slog en fin genomskärare långt ner i boxen spelades bollen snett bakåt åt Agüero som satte bollen i nät. Det var matchens enda mål. Van Persie skapade något smått men överlag var City bättre och vann förtjänt. United har stora problem med backlinjen och Rojo bars dessutom ut på bår med en axelskada. Tottenham vände och vann 2-1 över Aston Villa efter att muren nickat in en frispark i eget mål.

Lördagsmatcherna gick som väntat

Arsenal vann 3-0 som jag hade skrivit här och segern kunde ha varit större. Nu sköt man väldigt mycket och Burnley var chanslösa. Arsenal hade 8-9 heta chanser. Sanchez gjorde två mål igen och Chambers fick gör sitt första mål i Arsenaltröjan. Chelsea imponerade inte direkt mot QPR i lördags. Fabregas spelade fram Oscar som sköt in 1-0 med yttersidan riktigt fint. QPR kom ikapp och hade chans på 2-1. Istället var det Hazard som fick sätta in en straff efter en tveksam straffsituation. Det räckte för Chelsea och Mourinho hade igen tagit tre poäng. Det viktigaste för Mourinho är att vinna matcher som Van Gaal sade. Hur spelet ser ut är inte lika viktigt.

Sanchez öser in mål för Arsenal.
Southampton vann 1-0 över Hull utan att imponera desto mer. Southampton ligger andra i ligan ännu, men det beror antagligen på enkelt spelschema och en formtopp. Det är inte sannolikt att Southampton slutar bland topp-4 i maj. Chelsea, Man City och Arsenal ser egentligen hetast ut i ligan så här långt rent spelmässigt. Man United lyckas inte med det de vill, men troligtvis kommer de att få ordning på laget och vinna fler matcher. Backlinjen är dock ett stort problem där. Åt de som håller på Liverpool och Tottenham kan jag tyvärr bara säga att "era lag är inte alls bra just nu". Och då menar jag om ni har förväntningar som handlar om att vara topp-5 i ligan denna säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar