lördag 15 november 2014

Finland föll tungt

Inte gick det bra för finsk fotboll inatt. Finland hade alla chanser att slå Ungern på bortaplan, men lyckades ändå förlora 1-0 efter ett sent ungerskt mål. Matchen i sig såg helt positiv ut för Finland, bollinnehavet var högt än en gång och man hade ett par skottlägen och 5-1 i hörnor. De riktigt heta chanserna fick man vänta på, men i andra halvlek fanns det lägen att vinna och ta tre poäng av Ungern. Tyvärr är finländarna dåliga på att göra mål plus att det inte finns flyt eftersom en prickade stolpen från närhåll. Varför kan bolluslingen inte bara gå i mål? Ett tillräckligt bra lag skapar sin egen tur genom att fixa fram tillräckligt med heta lägen för att vinna.

Skall Finland byta tränare?

Paatelainen har spelat 4-3-2-1 med Finland och det har gett laget stort bollinnehav och mycket folk som deltar i försvarsspelet på egen planhalva. Ett problem med att ha mycket boll och hålla den länge är att motståndarna hinner komma på rätt sida. Då ett lag hinner ställa om defensivt krävs det förmåga att kunna hitta öppningar genom rörelse. Annars behöver man kunna skjuta in bollen från lite längre håll i nätet eller slå bra inlägg som någon kan göra mål på. Igår fanns lägen att slå inlägg i ytan mellan målvakten och backlinjen från kanten ett par gånger. Istället valde man att spela bakåt och byta kant. All respekt från min sida för Finlands spel igår, mot Grekland och delvis mot Rumänien. Det är målen framåt som saknas och gör man inte mål straffar det ofta sig i andra ändan. Det har en del att göra med det psykologi också.

Moisander är en bra spelare, men det krävs att han tar mer
  ansvar i landslaget än han gör nu om det ska gå bättre.


Mot tre helt bra lag har man nu spelat helt fint men resultaten avgör tabelläget. Mot Färöarna vann man med vissa problem. Färöarna slog Grekland borta igår vilket bevisar att allt kan hända i fotboll. Chanserna till EM minskade ytterligare igår. Finsk fotboll har satsat på Paatelainen och jag tycker att det här kvalet är hans jobb. Han måste få jobba klart även om jag gärna hade sett andra resultat och börjat kolla på boende i Frankrike sommaren 2016 vid det här laget. Att byta tränare skulle inte hjälpa Finland nu. Att hitta någon som lyckas bättre mittiallt nu är inte möjligt. Det finns vissa spelartyper i laget som är bra på vissa saker. Det som saknas mest är en målskytt av den klass som Mikael Forsell visade prov på under sin storhetstid. Yttrar som kan utmana har vi verkligen inte i överflöd heller. Hetemaj är en av få som verkligen kan utmana på kanten. Det enda åskådarna kan göra är att hoppas att Paatelainen och laget vänder på denna dåliga trend från och med mars. I Finlands grupp kan alla slå alla och det kan avgöra mycket.

Danmark vände och vann

Danmark slog Serbien inför tomma läktare på bortaplan. Målen är inte märkvärdiga, men Danmark gjorde åtminstone mål. Det har Finland problem med. Bendtner blev tvåmålsskytt. Ivanovic och Matic spelade för Serbien. Länk här under:

http://www.footytube.com/video/serbia-denmark-nov14-314964

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar