måndag 8 december 2014

Arsenals problem

Arsenal och Wenger får mycket kritik just nu från alla håll och fansen ropar fula saker åt laget vid tågstationen. Se på detta, en elva av spelare som Arsenal saknade i förra matchen:

Szscesny, Debuchy-Koscielny-Diaby-Monreal, Rosicky-Arteta-Wilshere-Özil-Walcott, Sanogo.

Ganska bra elva det där och då gick man ändå runt på 14 spelare senast. Som bekant finns det över 30 spelare att använda. Förutom att Wenger har värvat alltför lite backar de senaste åren har han kanske en bra trupp ändå. Skadorna förstör såklart väldigt mycket och fast han inte nämner det själv så listade jag 11 spelare av hög klass som inte ens användes i förra matchen. Av dem borde sex ingå i den bästa elvan tror jag att alla håller med om. Vilken vore den bästa elvan om alla är i skick? Om man kunde spela ihop laget typ som i ett dataspel där ingen någonsin är skadad så skulle jag vilja se dagens Arsenal med 4-2-3-1 så här:

Szscesny, Gibbs-Koscielny-Mertesacker-Debuchy, Wilshere-Ramsey, Walcott-Özil-Sanchez, Giroud.

Första avbytare i försvaret: Chambers. Men det behöver köpas in en mittback och en ytterback som håller minst lika hög klass som den bästa i backlinjen. Det är väl Kosicelny som är bäst. Monreal kan såklart hoppa in just nu också men inte är det någon drömspelare för tillfället.

Första avbytare på mitten: Cazorla. Beroende på roll är ju Cazorla trots allt den som har en enorm skicklighet att bidra med offensivt. Dock svårt att veta vad man får av honom och alla spelare kan inte vara korta och tekniska, det behövs tuffa spelare som Wilshere också. Även Arteta kan hoppa in och föreställ er Rosicky och Diaby i form så finns det en del bredd. Med mitten menade jag nu även Özils roll. Flamini borde egentligen inte synas till desto mer i ett Arsenal i form och i skick. Ett mittfält i skick behöver egentligen inte Fabregas som numera finns i Chelsea. Men eftersom verkligheten är en annan än teorin så ser det verkligen ut som att Fabregas skulle ha behövts i årets Arsenal. Att han tar Chelsea mot ligatiteln är ännu värre då man ser på saken.

Första avbytare i anfallet eller på kanten: Welbeck är en bra kantspelare och ligger före Oxlade-Chamberlain för tillfället. Sanogo i form har visat en hel del kunnande och gjort många mål men både han och Campbell har mycket att bevisa än. Om Giroud inte presterar finns det ett klart problem om man skall gå långt i Champions League och därför skulle man behöva en spelare som helst är Zlatan Ibrahimovich förutsatt att han jobbar bra.

De bästa spelarna behövs på plan! Messi, Ronaldo och Zlatan är nästan aldrig borta.

Övrigt: Det finns tre bra målvakter vilket känns tryggt. Martinez kanske inte är helt redo men han är bara tredje målvakt. Det skall knappast bli någon vana att han spelar fyra matcher i rad. Backlinjen är den klenaste lagdelen och någon större stjärna än Giroud finner vi inte för centerplatsen just nu. Med mindre skador vore Arsenal mycket bättre. Backlinjen räcker dock inte till för att ta sig längre än vidare från gruppspelet i Champions League. Mittfältet skall räcka till på alla nivåer då skadorna inte förstör det alltför mycket. Anfallet och kanterna räcker nästan till, men då Walcott oftast är skadad och Giroud är ojämn känns allt inte så övertygande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar