måndag 1 december 2014

Hemma efter en tung helg

Jag vet nu vad en UEFA A-kurs handlar om till en början åtminstone. Utan att gå in på det desto mer detaljer kan jag säga att fotbollstränandet som ämne innehåller ett bredare kunskapsområde än de flesta kan tänka sig. Även efter att jag har gått på kurser och skolningar i cirka sju år och coachat spelare i nio år samt spelat sedan jag var liten känns det så. Innan man kan riktigt mycket om fotboll och kan börja mäta sig med de som vet mest, krävs det mycket jobb kring planering, mycket jobb för att få rutin och en hel del läsande och teoretisk repetition för att förstå ännu mer och bli bättre. Dessa insikter lägger jag fram nu efter tre dagars jobb med cirka 37h tillsammans med 14 duktiga kurskamrater som gjorde denna tunga helg till något bra.

Ett extra tack riktar jag åt reskamrater Kris Huckstepp och Christian Sund som förutom att de kan mycket om fotboll är väldigt trevliga personer att umgås med. Googla om ni vill veta mer om vad de sysslar med. Ju högre upp inom fotbollen man kommer, desto mer börjar hobbyn som vi älskar påminna om det som kallas jobb. Allt vi gör är inte precis en "dröm" och vi har inte alltid roligt då vi utbildar oss och coachar fotboll i vardagen. Men visst finns det roliga där oftast ändå även om allt inte alltid kan vara helt roligt hela tiden. Den allmänna åsikten bland tränare "högre upp" i systemet är att bloggar och nätsidor inte är så bra för tränare. Denna sida kommer jag ändå att driva vidare men jag försöker undvika att bli alltför personlig och att gå in på alltför "opassliga" ämnen. Det lyckas inte alltid. Den kommande tiden skall denna sida uppdatera lite mer för yngre spelare är det tänkt. Detta startar imorgon.

Helgens Premier League bjöd på segrar för Arsenal, Man United och City. Chelsea kryssade. Tottenham slog Everton. City vann 3-0 över Southampton vars spelschema nu är hårdare än i början av säsongen med tanke på vilka lag de möter. Mer om Premier League senare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar