tisdag 16 december 2014

Lucka 16

I lucka 16 finns Magnus Erikson!

Match borta mot Virkiä i div.3.

Magnus känner till väldigt mycket om fotboll eftersom han lugnt sagt "följer med". Därför är det intressant att prata fotboll med honom och hans engagemang är ofta imponerande. Av alla fotbollsnördar man känner som följer med europeisk fotboll, kan han ibland mest. Han missar aldrig ett avsnitt av Eurotalk och han lyssnar gärna på podcast om fotboll. Som spelare var han både målvakt och utespelare då han var ung junior. Från 13-års åldern var han mestadels mittback ända tills Vasa IFK:s första lag fick målvaktsproblem. Magnus som var A-junior fick pröva på och det blev succé i div.2 som målvakt. Tillsammans med VIFK tog Magnus steget upp till div.1 och han hann även spela åtta matcher där.

Magnus i målet mot Kups i div.1.

På senare år har han mestadels spelat med Norrvalla FF, laget som inte lyckades så bra som väntat i div.3 i år. För något år sedan var han möjligen seriens bästa mittback och folk spekulerade i om han skulle flytta upp till div.2 och spela som mittback. Så har det inte blivit och skadebekymmer har stört honom nu som då de senaste säsongerna.

Intervjun med Magnus gjordes direkt över internet, därav lite långa meningar i en del av svaren.

Kan du ge en analys av division 3 som serie och säsongen 2014?

1. Årets division 3 var väl helt ok. Ingen klang och jubelföreställning direkt, men inte heller så dålig. HBK och Esse var väl de positivaste överraskningarna. I övrigt är det intressant att fundera lite kring förutsättningarna i de olika klubbarna. Jag skulle ha för mig att trean är den serie där förutsättningarna varierar kraftigast. En del är kompisgäng, en del utvecklar unga spelare, en del erbjuder spel för överåriga juniorer medan andra inte orkar/vill (av olika orsaker) satsa utan varvar ner och slipper således undan de långa bussresorna högre upp i seriesystemet, en del betalar dyrt för att lira och andra får betalt. Några har varit proffs utomlands och har lirat landskamper medan andra knappt spelat division 6-fotboll tidigare… Grym variation och det är en stor del av charmen! Att hålla koll på taktik, spelsystem och matchplan i de olika matcherna ger ett mervärde. De flesta kan slå de flesta och trupperna till bortamatcherna kan variera en hel del liksom hur lagen lagt upp sin träning. I år tror jag dock inte att någon match blev lika het som SJK/2-JBK för några år sedan i Nurmo, det var en match med kvalitét, åtminstone om man ser till spelartrupperna.

Hur var säsongen för Norrvalla FF?


2. Under våromgången hade vi en del matcher som vi slarvade bort segern i. Tror det var 3-4 i rad åtminstone. Bollen studsade inte vår väg helt enkelt. Vi tröttnade dock aldrig att tro på oss själva och jobbade på med insikten om att det kommer att vända snart, vilket det också gjorde. Att vi även hade något tunnare trupp än tidigare år spelade kanske också in.

Berätta om de skador som du har haft de senaste åren? Hur har de uppstått och hur har de hindrat din framfart?

3. De tre största orsakerna till mina skadebekymmer de senaste åren har kanske varit problem med nedre ryggen, en efterhängsen bristning i baksida lår, som uppstod i matchsituation under en tyngre träningsperiod, samt att jag detta år skidade Vasaloppet med bihåleinflammation vilket ledde till att det blev att hålla extra koll på hjärtat en tid och till stor del missad försäsong. Förutom dessa har det varit en massa mindre skavanker som till största delen kan härledas tillbaka till dessa tre ”större” problem. När man har sjukt på ett ställe belastar man annorlunda för att skydda det ställe man har sjukt i vilket leder till att man får sjukt någon annanstans. Genom muskelvård, alternativ träning och återhämtning skulle uppemot 95 % av skadorna kunnat förebyggas. I stället har det blivit mycket antiinflammatoriska tabletter, kylpåsar, värmedynor, olika geler, spikmattor, liniment, sista-minuten-massage och tejpningar för att kunna lira. Ett par matcher per säsong har jag kanske ändå missat. Jag har dock ingen annan än mig själv att skylla!

Hur ska du fira jul?


4. Julafton kommer att firas med svärföräldrarna, dottern Ebba samt frugan Ida och hennes två bröder med familjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar