onsdag 17 december 2014

Lucka 17

I lucka 17 finns Tobias Mäenpää!

Femte från vänster i övre raden är Tobias och laget är hans I-JBK.

Fotbollsfabriken vandrar neråt i seriesystemet och hittar en spelare som var kapten i div.5 ifjol för I-JBK. Som många vet vann hans lag alla matcher i serien då de steg till div.4. Tobias är från Smedsby och har spelat i Vasa IFK som junior. Då han kom ur armén för något år sedan ville klubbar i div.3 och 4 ha med honom på träning. Istället för att satsa högt satsade han på att spela bra med sina kamrater och det har gett ett visst resultat nu. Tobias är en lång spelare som kan spela på alla platser. Han har bra fysik och är ganska teknisk.

Alla spelare som finns i luckorna här är sådana som har kunskap om fotboll och förstår vad som sker runt dem. Tobias är nog den minst "kända" hittills. Han har gett kloka och genomtänkta svar på några frågor.

Vad tycker du om div.5 som serie?

Serien har som helhet varit ganska ojämn de senaste två åren. I princip kan man säga att det i år endast var ett annat lag som utmanade om seriesegern, nämlingen Sportings andralag. Även året innan var Jukola ganska överlägsna. Vi hade också förväntat oss att det skulle vara lite mera fula tacklingar o.s.v. i serien men nämnvärt är att det gick förvånansvärt städat till.


Ni vann alla matcher i årets div.5. Berätta om det!

Den här säsongen var helt otrolig för vårt lag. 22 vinster av 22 möjliga är ett fint saldo att ta med sig till div. 4 nästa år. Målskillnaden 114-9 är inte heller något att skämmas för. Man kan säga att nästan allt gick vägen denna säsong. Jämfört med de andra lagen hade vi också mycket bra spelare och alla gick verkligen in för att vinna. Som kapten får man vara riktigt nöjd.

Hur tror du det blir att komma till div.4?

Nästa år i div. 4 kommer att bli en intressant säsong. Vi är ett motiverat gäng och alla vill nå goda resultat. Motståndet kommer vara betydligt hårdare och jämnare matcher väntar. Kul är även att det är mycket Vasalag i serien, hårda derbymatcher är alltid intressanta. I övrigt hoppas jag att serien kommer att vara jämn så att det även kan locka lite åskådare till derbyna.

Hur skall du fira jul?

Julafton blir lugn med släkten. Fortsättningen av julhelgen blir det firande med vänner. Roligt med mycket Premier League omgångar också, antar det blir mycket timmar i tv-soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar