fredag 19 december 2014

Lucka 19

I lucka 19 finns Filip Edman!

Djurgården supporter...

Nu var det då dags att gå ner till div.6 och hitta en spelare. Filip har spelat med ett av BK-48:s lag i div.6 denna säsong. Han är 18 år och har spelat i Vasa IFK största delen av sin juniortid. För några år sedan valde han att lugna ner allvaret i tränandet och spelandet lite. Som målvakt kan det säkert komma en hel del chanser i div.6 så det kan vara helt intressant att spela där. Div.6 är den lägsta serien i Finland och sedan kan man förstås spela i någon motionsserie eller bolagsserie också, men då har man ingen licens. Filip är även målvaktstränare och har såklart en del idéer eftersom han själv har fått ledd målvaktsträning flera år som junior. Filip har ett stort intresse för fotboll och många brukar vilja diskutera och debattera proffsfotboll med honom. Nu var det då div.6 och en intervju har gjorts:

Vad tycker du om div.6 som serie? Jämför gärna med juniorfotboll.

Jämfört med juniorfotbollen är det betydligt lägre tempo, och framför allt sämre taktiskt. Dock är fysiken som krävs i tacklingar ungefär densamma.

Hur är det att vara målvakt i dagens Finland?

Eftersom jag aldrig spelat utomlands kan jag inte jämföra finländsk fotboll med utländsk, men med tanke på att man ändå kommit så långt i utvecklingen av försvarsspel så känns det lättare att vara målvakt än tidigare.

Hade ni något mål med säsongen och hur gick det?

Vi hade som mål att utveckla vårt eget spel, och lite oskrivet hade vi som mål att stiga till div.5. Det förstnämnda gick riktigt fint! Vi började allt mer spela som ett lag och hittade nya lösningar genom hela säsongen. Det andra målet misslyckades och vi hamnade ungefär i mitten av div.6, men vi var ändå bättre än föreningens herrlag och det var det viktigaste för oss.

Hur ska du fira jul?


Julen firas traditionellt med släktingar i Närpes, men annars ganska lugnt och sansat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar