torsdag 26 februari 2015

Arsenal gick på en mina

Ser man på statistiken från Arsenal mot Monaco kan man lätt tro att Monaco hade en svår match går. Kanske var det så också men då Giroud brände chanser samtidigt som flera spelare underpresterade så blev det inte alltför jobbigt för Monaco. De fick 1-0 på en kontring där det bjöds på en stor yta för skott. Ospina var helt med på skottet men Mertesacker styrde in det i eget mål. Trots många Arsenalchanser och en bra press var det Monaco som fick 2-0 målet. Inhopparen Oxlade-Chamberlain gjorde 2-1 reduceringen när matchen började ta slut. Men Arsenal tappade än en gång bollen då backlinjen var högt och Monaco kontrade in 3-1. Ett mål som kan vara av stor betydelse i nästa möte.

Mertesackers agerande var ytterst tveksamma vid alla mål. Det första var oturligt förstås. Men en långsam spelare måste placera sig bättre och säkrare för den defensiva säkerheten. Visst är det svårt att hitta mittbackar som kan nicka in hörnor, nicka undan bollar i eget straffområde, bryta och dessutom spela fotboll och vara snabb då det gäller. Mot Monaco är den sista egenskapen viktig och därför borde man ha ett alternativ till Mertesacker som man då använder. Allt var inte hans fel, Arsenal skall göra fler mål och tappa mindre boll och helst inte ha så himla mycket oflyt. Så var det igår, men i Monaco kan det bra komma tre mål till Arsenal eftersom det fanns chans att göra minst fem mål igår.

Matchlänk:

http://www.footytube.com/video/arsenal-monaco-feb25-338031

Leverkusen slog Atletico Madrid mycket överraskande på hemmaplan med 1-0. Tyskarna vann bollinnehavet då de kom upp till 64%. Två överraskningar på en och samma kväll om man ser på båda matcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar