söndag 8 februari 2015

Helgens matcher i Premier League

Arsenal backade hem mot Tottenham för att kontra. Precis på samma sätt spelades matchen mot Liverpool för en tid sedan. Om den taktiken är rätt för ett lag som mestadels har offensiva, tekniska och inte så fysiska spelare kan man ju fråga sig. Precis som mot Liverpool för Arsenal mål trots att de saknade bollinnehav och chanser. Welbeck var pigg i benen och kontrade på högerkanten, han spelade in till Giroud som förlängde åt Özil. Özil gjorde mål och frågan är om han gjorde något annat bra innan Arsenal låg under med 2-1. Då var han med i spelet igen då det var dags att anfalla. Wenger pratade efter matchen om att laget hade en dålig dag.

Försvaret var tätt i första halvlek för Arsenal och nollan hölls, men rent slumpmässigt kan man inte låta motståndarna anfalla hela tiden för förr eller senare blir det mål. Giroud som var högst upp låg under den defensiva sidan av mittcirkeln. Oförståeligt hur man kan vilja försvara så lågt. Kanske vore anfall bästa försvar istället. Harry Kane löpte in en boll vid bakstolpen och då slutet närmade sig nickade han in 2-1 otagbart för Ospina då Koscielny inte var tillräckligt bra i luften.

Tottenhams egen produkt Harry Kane har varit utlånad till sämre
klubblag och är nu mittiallt den bästa anfallaren Tottenham har.

Chelsea vann 2-1 över Aston Villa vilket var låga siffror sett till lagens form. Hazard inledde målskyttet och Ivanovic avgjorde matchen. Man City kryssade med Hull 1-1 och detsamma gjorde Man United idag med West Ham. West Hams Kouyate gjorde ett snyggt mål då han med tre volleyberöringar svängde och satte bollen i mål i straffområdet. Blind kvitterade i 91:a minuten med ett halvvolleyskott i högra hörnet. I Liverpoolderbyt fick fansen inte se ett enda mål.

På tisdag och osndag spelas full omgång i Premier League. Grafiken är lånad från www.fantasypremierleague.com och vi kan se heta möten speciellt för Liverpool och Chelsea. Tiderna är engelska så vi får sätta till två timmar och konstatera att matcherna börjar kl.21.45 och kl.22.00 i Finland. Snabb tippning: 1, 1, X, X, 1, 1, X, X, X, 2

10 Feb 19:45ArsenalArsenalvLeicesterLeicester
10 Feb 19:45HullHullvAston VillaAston Villa
10 Feb 19:45SunderlandSunderlandvQPRQPR
10 Feb 20:00LiverpoolLiverpoolvSpursSpurs
11 Feb 19:45ChelseaChelseavEvertonEverton
11 Feb 19:45Man UtdMan UtdvBurnleyBurnley
11 Feb 19:45SouthamptonSouthamptonvWest HamWest Ham
11 Feb 19:45StokeStokevMan CityMan City