fredag 13 februari 2015

Polarloopens pålitlighet

En undersökning om de bästa pulsklockorna och aktivitetsarmbanden gjordes av The Guardian. Polarloop kan visa fel ända upp till 40% enligt undersökningen. Av de fem bästa aktivitetsarmbanden eller pulsklockorna kom den på femte plats. Sämst av de bästa kan man säga. Det som inte nämndes var att den kostar 69 euro för tillfället vilket är mycket billigt. Det som inte heller påpekades desto mer var att problemen med exakt upptagning gäller främst upptagning av aktiviteter som cykling och skrinning. Den har också problem att mäta sömn. Jag sov nyligen närmare nio timmar och i datorn stod det sedan att jag hade sovit lite på tre timmar. Man kan ändå fokusera på vad Polarloop gör bra, att hålla koll på den vardagliga motionen och hur många steg man tar. Dessutom fungerar den med pulsband vilket tar upp aktiviteten mer exakt, det skulle hjälpa cyklingens resultat. Detsamma gäller simning.

Igårkväll använde jag Polars bluetoothpulsband ihop med Polarloop då jag tränade med en kompis. Jag fick resultaten som syns här under.

Hela passet bestod av uppvärmning, benstyrka på gym plus löpning.
På nästan två timmar blev medelpulsen 105 vilket är ett lågt medelvärde.


Medelpulsen av löpningen var 137 på 29min. Genom att gå in och svärta
områden i programmet kan man se det mesta. Första 21min var min medelpuls
130 då jag sprang  men sedan höll jag den på 157 de sista åtta minutrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar