söndag 1 mars 2015

Van Gaals väg till målet är felaktig

Svara på frågan till höger här på sidan!

Gårdagens Premier League bjöd på väldigt få mål. Tv-matcherna var faktiskt målrikast och Crystal Palace visade att de är på gång då de körde över West Ham med 3-1 borta i derbyt. De hade kontroll över spelet och gjorde tre mål så formen är bra. West Brom chockade Southampton genom att hålla nollan och vinna 1-0. Newcastle slog Aston Villa med, Stoke slog Hull och Swansea slog Burnley, alla vann med exakt 1-0.

Van Gaals väg till målet är felaktig

Manchester United borde byta anfallstaktik. Jag skulle vilja ha statistik på hur många inlägg de slog igår. De som kan något om statistik och fotboll vet att inlägg inte är ett speciellt effektivt sätt att göra mål på. Visst slår Di Maria fina inlägg men United har inga speciellt bra huvudspelare. Några låga hårda inlägg mellan målvakten och backlinjen blev det inte desto mer av heller. Däremot har man en teknisk och ganska stark Falcao som tar emot bollen i straffområdet och fälls till straff då motståndarna inte kunde stoppa honom. John O´Shea rev ner honom mer eller mindre och Wes Brown blev utvisad för att han var med i situationen. Domaren visade alltså ut fel spelare och O´Shea förklarade att han var skyldig men Wes Brown fick lov att gå ut. Gult kort hade räckt enligt mig. Rooney gjorde mål på straffen och matchen var avgjord. Sunderland hade inget att komma med i andra halvlek, i första halvlekens början hade de två bra chanser men De Gea klarade skotten.

Och det blev 2-0 när Rooney stormade fram på en retur av ett skruvat skott från straffområdet. Kanske förstår Van Gaal nu att båda målen kom från att man hade bollen i straffområdet. Bollinnehavet var 73% för Manchester United och de borde ha förstått bättre än att bara slå fint skruvade inlägg. Nu kan någon säga att "men vad skall man göra då de bara backar hem". Sunderland backade inte alltid så lågt och båda målen kommer efter att man har boll i straffområdet så det är bara att försöka komma till de lägena istället.

Rooney gjorde två mål. För övrigt kan han spela mycket bättre.

Liverpool tar emot Manchester City idag och fansen kan tyvärr vänta sig en förlust. Fast det går dåligt i Europa är Man City säkert på tårna idag. Tabelläget kräver tre poäng av Man City.

Arsenal hade problem med Girouds målskytte och Monacos kontringar i veckan. Mertesacker hade en usel kväll där hans avstånd, långsamma löpning och oflytet pekade ut honom som syndabock. Idag möter man Everton som är på plats 14 i Premier League. Ligafyran skall slå detlag som är på plats 14 även om de har Lukaku och heter Everton. Matchen på Emirates Stadium börjar kl.16.05 finsk tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar