måndag 20 april 2015

Finska damligan är igång

Finska damlandslaget fick en bra EM-lottning. Spanien lär vinna gruppen, sedan borde Finland ta andra platsen före Irland. Portugal och Montenegro är betydligt lägre rankade än Irland och skall nog inte kunna hota i toppen av tabellen. 
Åtta grupper i EM-kvalet. EM spelas  Holland.

Finsk damfotboll fanns det stort utbud av i helgen. Vasa IFK tog emot HJK på lördag i Fennia Arena i Vasa. Matchen hade 245 åskådare och en helt okej stämning. HJK hade bättre tempo och vann 4-0. Åland United slog FC Honka med 3-0 i en match visades på teve av Yle på söndagen. Kvalitén på enskilda prestationer var högre i den matchen och backlinjerna hade fullt upp. Underhållande med många anfall där. Damfotboll är underhållande tycker många, det finns mer tid för spelarna och det gör att publiken hänger med bättre också. Spelet kan vara tufft men sällan fult och filmningar är inget som brukar höra till.

Fotbollsfabrikens ena samarbetspartner Office stöder Vasa IFK:s damer genom följande kampanj:

Det finns två sätt att vinna en finsk hockeylandslagsskjorta singnerad av årets VM-lag. Skjortorna blir signerade i Tjeckien i början av maj.

1. Auktionen, lämna bud på skjortan via hemsidan www.officebar.fi

Där kan du lämna budet direkt via meddelande eller via Twitter, Facebook och instagram. Auktionen stänger när VM-finalen börjar. Startpriset är 80€.

2. VM-tipset. Besök Officebaren och lämna in tipset. En rad kostar 5€. Tipset stänger 4.5 kl 21.15.


Lotta Schelin lär ha 10 000 euro i månadslön i Lyon.
I finska damligan spelar man för att det är roligt.
En tippning av finska damligan som får ses mer som en "lottorad" än något kunskapsbaserat:

1. Åland United
2. PK-35
3. HJK
4. TPS
5. Ilves
6. FC Honka
7. Merilappi United
8.VIFK
9. Nice Futis
10. Pallokissat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar