fredag 3 april 2015

Fyra finter att öva på under påsklovetFotbollsfabriken rankar svårighetsgraden på dessa finter på en skala från 1-5:

Den första finten som brukar kallas "The scissors" (saxarna) på engelska är enkel att utföra då man är ensam på plan. Den är desto svårare att lyckas med i en riktig match mot en snabb motståndare. 3,5!

Den andra finten där man drar bollen bakom sig själv och drar tillbaka den med övre delen av foten är svår. Att lära sig att göra den tar en tid. Att göra den snabbt tar ännu längre tid och att kunna göra den i en match i ett lyckat syfte är riktigt svårt. 4,5!

Den tredje finten består av en överstegsfint där man flyger högt över bollen, den följs upp av att andra fotens bredsida spelar in bollen i den flygande fotens bredsida och mittiallt har man gjort en riktningsförändring. Finten är svår att få under kontroll på egen hand men framförallt kräver den rätt lutning av kroppen. Den kräver bra kroppskontroll och smidighet för att kunna användas i en match. 4,5!

Two touch turn är fint gjord i videon eftersom spelaren har bollen så nära fötterna trots hög fart. Den finten eller svängningen kräver bara övning och skall inte vara speciellt svår att använda i en match. En total riktningsförändring är alltid en chans att hinna ifrån även en snabbare motståndare. 3!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar