lördag 4 april 2015

Liverpool måste vinna, Arsenal har allt att vinna.

Grafik lånad av livescore.com

Premier League sparkar igång om några timmar med Arsenal-Liverpool. Liverpool är inte direkt med i titelracet längre men kan förstöra för Arsenal samtidigt som de vill tävla om högre tabellplaceringar. Både Gerrard och Skrtel är avstängda men Liverpool har många andra bra spelare. Antagligen räcker de inte till som lag idag ändå. I det senaste mötet mellan lagen backade Wenger hem och fick nätt och jämt med sig ett kryss. Idag lär inget av lagen backa hem desto mer men Liverpool kan tvingas bakåt om Arsenal får igång sitt passningsspel även på offensiv planhalva.

Ospina- Bellerin-Mertesacker-Koscielny-Monreal, Ramsey-Coquelin, Sanchez-Özil-Cazorla, Giroud lär vara Arsenals elva idag. Kanske spelar de med endast Coquelin på botten av mittfältet. Det är en riktigt bra offensiv elva där Mertesackers långsamhet är ett av hoten bakåt dock.

Mignolet, Lovren-Sahko-Kan, Coutinho-Henderson-Moreno-Allen, Sterling-Markovic, Sturridge kan bli Liverpools elva med 3-4-2-1. Med den elvan är de täta centralt och kan kontra snabbt. Hittar Arsenal ytor på kanterna kan de bli väldigt målfarliga speciellt genom Sanchez. Vad gäller snabbhet på kanterna så är Welbeck ett frågetecken inför matchen och Walcott är inte helt i form ännu men finns på bänken. Oxlade-Chamberlain är skadad. Wilshere och Arteta spelade en halvlek var i en stängd match i veckan mot ett lag från en lägre division, jag tror att den var mot Brentford.

En seger för Arsenal betyder fortsatt chans att bli först eller andra i tabellen. Laget har allt att vinna. Fansen är vana med en fjärdeplacering i tabellen. Den 18 april spelas semifinal i ligacupen mot Reading och det blir antagligen final mot just Liverpool på Wembley i maj. En seger för Liverpool ökar chansen att ta sig förbi United, City eller Arsenal ännu i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar