onsdag 24 juni 2015

På väg till Örebro

Cuplänk http://www.orebrocupen.se/

Idag börjar resan mot gruppspelet i Örebrocupen som startar på fredag. Jag deltar som tränare för I-JBK P-15, det lag jag tränar i föreningen där jag är träningschef. Vår grupp består av fyra medelstora lag som man kan se mer av via denna länk från cupens hemsida: http://www.cumap2.se/cup/orebrocupen_20154811.htm

FC Flora borde vara ett bra estniskt lag från Tallinn. Felaktigt har de en finsk flagga på cupens hemsida, Örebro SK borde vara ett tufft lag och Djurgården har med två lag i P-15 även om det inte är några av deras bästa spelare vi lär få se. Kanske är det deras tredje lag som deltar. Örebro är extra känt för oss finlandssvenskar sedan Boström och Mosander bland annat ledde deras allsvenska lag till en tredjeplats. Idag ligger laget tredje från slutet. Örebro har 142 000 invånare om man räknar hela kommunen medan själva tätorten har 107 000 invånare. Örebro ligger 160 kilometer från Stockholm.

Följer du andras fotspår kommer du aldrig först. Nu skall det taktikeras
som aldrig förr. Matcherna är 2 X 25min och då två lag är lika bra är det
den bättre taktiken som ger segrar och avancemang.
Vår resa går från Vasa via Åbo till Stockholm. I Stockholm möter vi Väsby P-15 i en träningsmatch på torsdagmorgon. Laget vann St: Erikscupen ifjol vilket på sätt och vis betydde att de var "bäst" i Stockholm vid det tillfället. De har tappat ett par duktiga spelare och ligger nu på andra plats i den näst högsta serien i Stockholm. Den matchen kommer att bli stenhård men även en intressant upplevelse i förorten. Orsaken till att vi ville ha en träningsmatch var att cupen endast är tre dagar lång och min småkusin tränar dessutom Väsbylaget så det var enkelt att fixa det praktiska. Vi skall starta med det bästa vi har och göra vårt yttersta, senare kommer det att göras många byten så den första halvtimmen blir kanske mest intressant.

Det blir säkert tufft motstånd i cupen. Men vi tror på det vi gör och det har gått
över förväntningarna tre år i rad. Nu stiger vi rakt in i hetluften igen!

Ha de bra och följ vår resa via Facebook eller via cuplänkarna / Pese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar