fredag 4 september 2015

Island slog Holland. Är Lagerbäck ett geni?

Är Lars Lagerbäck ett geni? Se på tabellen här under!

1
Iceland
7
6
0
1
15
3
12
18
2
Czech Republic
7
5
1
1
14
9
5
16
3
Netherlands
7
3
1
3
13
7
6
10
4
Turkey
7
2
3
2
8
9
-1
9
5
Latvia
7
0
4
3
3
14
-11
4
6
Kazakhstan
7
0
1
6
5
16
-11
1


Ikväll slog Island Holland på bortaplan med 1-0 i EM-kvalet. En utvisning på Martins Indi kom efter att en islänning föll på honom och det blev lite knuffande då spelarna låg på marken. Indi slog honom lätt i nacken men inte med knytnäven och isländske spelaren överdrev rejält. Robben hade skadat sig en stund tidigare och allt gick emot Holland. I andra halvlek fick Island en korrekt dömd straff som orsakades i onödan och matchens enda mål gjordes då av Gylfi Sigurdsson.

Island spelade mycket enhetligt och noggrant då de försvarade. Lagerbäck har nött in zonförsvarandet väldigt noggrant. Laget och spelarna är fulla av självförtroende och tror på allt de gör. Att Island tar mer än en poäng idag beror på stort flyt med många händelser. Men 18 poäng på sju matcher talar sitt tydliga språk. Laget har bara släppt in tre mål! De har gjort 15 mål och knappast har så många av dem kommit efter stort bollinnehav. Kontringar eller åtminstone snabba anfall där det går rätlinjigt framåt är Islands grej. Imponerande!

Allt talar för att Island och Tjeckien går vidare från grupp A. Holland är i en problematisk situation. Turkiet är ingen dålig fotbollsnation heller men deras stora hopp att få en direktplats till EM släcktes när Lettland kvitterade till 1-1 på tilläggstid igår.

Noggrant jobb på träningarna syns bra i matcherna.

Kan Finland också bli en poängmaskin?


Som expert för teve såg Hans Backe matchen. Han tyckte att utvisningen var klar och ifrågasatte Indis fortsatta spelande för Holland. Det som Hasse Backe borde fundera mer på är hur Finland skall bli en poängmaskin som Island. Deras spelare är inte bättre än Finlands och något annat kring den isländska fotbollen är knappast på en bättre nivå än den finska fotbollen heller. Däremot har de en spelidé som passar dem utmärkt och alla jobbar 100% enligt taktiken och försvarar med stort hjärta. Alla spelare är i en passande roll. Allt det har varit viktigt för att man bara skall släppa in tre mål på sju matcher. Det som har fått laget att göra 15 mål är självförtroendet! Om Backe lyckas med allt annat i sitt jobb som Finlands förbundskapten så har han sin största utmaning i att skapa självförtroende både vad gäller enskilda spelare och laget som helhet.

Finland blir aldrig det nya Spanien. Med julgransmodellen 4-3-2-1 hade Finland mycket bollinnehav ibland men det hjälpte inte resultaten. Resultat är det som i slutändan räknas på a-landslagsnivå och nu borde Finland se på Island och göra sin egen variant av Island! På världsrankingen i juli var Island på plats 23 (Danmark 24, Sverige 33, Norge 67 och Finland 90) och det med en befolkningsmängd som på 320 000 invånare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar