onsdag 9 september 2015

Pro Evolution Soccer 2016

I år testade jag Pro Evolution Soccer först och Fifa efter det. Efter att ha spelat fem matcher i båda spelen så har jag ett begrepp om hur spelen fungerar. I början på 2000-talet spelade jag och mina vänner mycket PES som spelet kallas. Det var redan då häftigt på såå vis att målen man gjorde var snygga och spelarna gjorde konstsparkar nu som då utan att man själv behövde anstränga sig. Snygga mål som tillverkarna vill att man skall spara och dela på sociala nätverk är en stor del av spelet. Många skott går rakt upp i krysset åtminstone på låg svårighetsgrad.

Taktiskt är det här spelet nog före Fifa på flera sätt och spelarna försvarar väldigt bra tillsammans, nästan störande bra emellanåt! I Fifa kommer man att se alltmer av det också om man använder taktiker säkert. I PES är det enklare att få det att fungera. Målgesterna är häftiga, med Totti tog jag en "selfie" med en supporters I-phone 5S då jag hade gjort mål. Genomskärarna och en del annat känns mer verkligt än i Fifa. Personligen känns det som att jag har mer kontroll över Fifa och det kan bero på att jag är mer van med det spelet, men det kan också bero på att PES inte är riktigt lika avancerat då man har bollen.

Spelarnas utseende i PES 16 är väldigt bra. Spelet är häftigt men
kanske mindre verklighetstroget än FIFA. Ett spel skall inte vara
för verkligt heller men FIFA är mer i min smak. Testa båda
 demospelen och köp det spel du gillar mest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar