onsdag 14 oktober 2015

Därför kan Arsenal vinna Premier League

1. Det egna skadeläget. Arsenal har genom åren haft mängder med skador, just nu är det främst Wilshere som är borta en längre tid även om den inte lika viktiga Welbeck också har varit borta länge. Småskadorna behandlas snabbare och spelare är snabbt tillbaka jämfört med tidigare år. Kan bero på att skadorna är bättre förebyggda så att de inte slår lika hårt som tidigare då 5-6 toppspelare kunde vara borta samtidigt utan att någon tyckte att det var ovanligt.

2.Champions League. I CL har Arsenal floppat rejält och förlorat de två första matcherna. Ju mindre framgång i CL desto större chans att vinna PL.

3. De två senaste åren. De två senaste åren har Arsenal vunnit cupen i maj och tagit titlar. Även om det inte är de största titlarna så har det tagit bort en del press från spelarnas och tränarnas axlar.

4. Alexis Sanchez. Chilenaren är den hetaste spelaren i Premier League nu då han har kommit igång efter Copa America guldet. Med sex mål på de tre senaste matcherna och överlägset spel mot Man United är han pricken på i för Arsenal i jakten på ligatiteln. Borde kanske ha valts till säsongens spelare redan ifjol då Hazard fick priset. I dagens Arsenal finns spelare som gör Sanchez bättre och han passar extremt bra in med Walcott, Cazorla, Ramsey och Özil.

Alexis Sanchez gjorde tre mål på två matcher med
Chile nu under landslagsuppehållet.
5. Andra lagens kriser. Man United har inte hittat sin identitet sedan Alex Ferguson lämnade klubben, Chelsea har kris i botten av tabellen och kanske byter tränare snart. Man City som har sett heta ut är en titelkandidat men de har Agüero skadad nu igen och skador och formsvackor drabbar laget varje säsong. Man City har några klara formsvackor varje år då de tappar poäng trots att de har så gott som bästa laget på benen.

6. Klubbens identitet. Arsene Wenger värvar inte stort trots att det finns pengar. Özil och Sanchez var dyra investeringar under två år medan Cech kom ganska billigt till denna säsong. Det har inte köpts in onödiga spelare och det har inte spenderats huvudlösa summor på spelare. Det minskar pressen på laget. Spelstilen med mycket bollinnehav på offensiv planhalva är något som fansen gillar. Ett minus för fansen är dock de höga biljettpriserna vid hemmamatcher. Mixen av spelare känns bra just nu, flera britter, några tyskar, några spanjorer och sedan en mix av alla möjliga spelare som verkar passa in i klubben där lönerna inte är skyhöga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar