torsdag 12 november 2015

Doping i världsfotboll

Arsene Wenger diskuterar doping i en artikel. Tänk att 740 spelare deltar i VM och att det i stort sett aldrig är några problem. Han har föreslagit att det skall tas blodprov och inte bara urinprov. Han menar att det finns spelare i världen som använder olagliga ämnen.

http://www.insideworldfootball.com/world-football/europe/18294-many-opponents-have-used-performance-enhancing-drugs-claims-arsenal-boss

Wenger har en poäng med det han säger. Säkert använder spelare olagliga ämnen för att få sin fysik i skick snabbare än väntat speciellt om de har haft motgångar. Visst kan man förbättra sin fysik med olagliga medel men överlag kräver fotboll väldigt mycket skicklighet på högre nivå och då hjälper inte doping speciellt mycket. I ishockey behöver du kunna i huvudsak kunna skrinna och hantera en klubba, att använda doping hjälper ingen av de två färdigheterna. Fysiken är desto mer central i till exempel skidning och därför är doping vanligare där. Personligen har jag egentligen aldrig hört om dopingmedel i fotboll i min vardag. Maradona tog efedrin, någon har tagit något annat för att snabbt gå ner i vikt och sådant ute i världen. Men överlag hör man egentligen aldrig något om doping inom fotboll och i finsk fotboll har jag knappt hört en diskussion om detta. Enda gången men hör om det är då spelare testas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar