tisdag 15 december 2015

Att länka vid gymmet


Länk på gymmet ett

Länk på gymmet två
För att få en känsla av att vara utomhus när man löper på ett springband kan man lägga mattans lutning på nivå 1,5. Ibland är det svårt att veta hur hårt man skall länka fast man bara är ute efter motion och förbränning. Skall man ha på 9, 10 eller 12 km/h? Efter att inte ha länkat ordentligt på länge satte jag på pulsbandet och körde två korta pass här nyligen. De svärtade områden ni ser här ovanför visar löpningen. Jag ser på puls och tid och struntar i hur långt jag har kommit eller vilken nivå (km/h) jag har då jag länkar. Vid pass ett höll jag 154 i puls i 21 minuter, nivån var ungefär 12km/h. Men vid pass två då jag var sliten bl.a. av gårdagens pass ett så höll jag pulsen på 158 i 32minuter.

Pass två var alltså hårdare och gav mycket mer, men hastigheten var 11km/h under 90% av sträckan. Så mitt råd är; se på pulsen och inte på hastigheten om du är ute efter att förbränna. Antal kilometrar och hastighet är ändå inte riktigt pålitligt om man jämför med att vara utomhus på länk. Kalorier behöver man inte se på alls egentligen för de värdena stämmer ändå inte. Före och efter julen kan många vilja förbränna fett, håll pulsen på 150-160 om du orkar och om du inte orkar det så försök hålla den på minst 140. Detta sagt utan att börja krångla kring åldrar och maxpuls och sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar