onsdag 24 februari 2016

Barcelona vann

Barcelona vann till slut med 2-0 i London efter en match där de hade bollinnehavet helt klart. Det som överraskade många var att Arsenal emellanåt pressade ända uppifrån och att de höll sig över 40 meter högt med deras press. Det gjorde att Barcelona till största del hade bollinnehav på sin egen planhalva. I första halvlek kom Barcelona inte till mycket medan de i andra halvlek förtjänade att göra två mål. Det ena kom på en kontring då Arsenal anfall friskt och det andra kom på en straff som Flamini orsakade efter att ha varit på plan i två minuter. Det fanns även andra heta chanser och Cech tog ett friläge. Arsenal hade flera chanser och borde ha gjort minst två mål på dem men så blev det inte ikväll. Oxlade-Chamberlain hade den bästa chansen då målvakten låg men han uppfattade inte situationen tillräckligt bra och sköt lågt. Han hade mer tid än han trodde.