måndag 29 februari 2016

Problem med kalla händer?

Kalla händer beror oftast på spänningar i axlarna som gör att blodtillförseln från armhålorna ner mot händerna inte fungerar perfekt.


Fem tips för att lindra smärtan.

  • Gå alltid till en läkare om du har dålig cirkulation och/eller alltid har problem med kalla händer.
  • Uppsök en naprapat eller kiropraktor som kan hjälpa dig reda ut din rygg och nacke.
  • Massage kan alltid vara skönt om du är spänd i rygg och leder. Även om det inte hjälper mot dina kalla händer så kan det lösa upp hårda knutor i ryggen och verka avslappnande.
  • Ett varmt bad med itappat badsalt kan också verka mot stress och få dig att slappna av i hela kroppen.
  • Att stretcha titt som tätt är också ett bra sätt att lindra smärta i nacke och rygg.

Tre tips att ta hand rygg och nacke (och resten av kroppen).

1. Rör på dig mer. För mycket stillasittande resulterar i stela leder och öm kropp. Varför inte ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet eller ta en lunchpromenad ute i solen?
2. Stressa mindre. Stress är inte bra för varken kropp eller själ och är en starkt bidragande faktor till spänningar och kroniska problem. Är du stressad gnisslar du dessutom oftare tänder på natten, vilket kan ge käkleds­problem och sedan huvudvärk och spänningar i nacken.
3. Lär dig slappna av för bättre nattsömn. Sover du dåligt så påverkar det inte bara ditt humör utan också kroppen. Försök slappna av, lyssna på avslappningsband eller lägg dig ner i soffan med en god bok istället för att fästa blicken mot tv-skärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar