söndag 14 februari 2016

Welbeck avgjorde toppmötet

En häftig dag med massor av engelsk fotboll har passerat. Tottenham är på plats två i tabellen efter att ha vunnit Man City borta med 2-1. Ett imponerande resultat av Spurs. Det känns ändå som att de inte är en medaljkandidat på allvar med 12 matcher kvar. Leicester har känts som en guldkandidat och leder ligan även efter helgen. Dock visade de upp sin sämsta sida idag. De kontrade enbart och försökte inte etablera något spel. Vardy filmade till fram en straff som han själv slog in. Arsenal hade svårt att ta sig till avslut mot Leicesters låga försvarsspel.

Det var ändå bara en tidsfråga när chanserna skulle börja dyka upp i och med det stora bollinnehavet på 77%. I andra halvlek skruvade Arsenal upp tempot ytterligare och det regnade varningar över Leicester och Simpson fick rött kort andra gången han gjorde ett regelbrott. Inhopparen Walcott gjorde mål på Girouds nickpassning. Mahrez försökte filma till sig en straff men Atkinson gick inte i samma fälla en gång till. Det skulel dröja till minut 94 innan inhoppande Welbeck nickade in en frispark som gav Arsenal tre poäng. Matchen kommer att vara omtalad i och med att domaren stod i huvudrollen vid några tillfällen.

Man kan vara negativ mot Arsenal och säga att de vann eftersom:

1. Red card.
2. Match played at Emirates.
3. Barely salvaging a win.

Eller så kan man säga så här:

1. Foul before the penalty not given and then penalty given for a dive immediately.
2. Handballs after handballs in the box not given.
3. Ref does justice in the 2nd half and boy he refereed well otherwise Mahrez dive was a penalty too.
The only thing I can say is Arsenal wasted too many chances but from minute 1 to minute 94 we were all over Leicester.
Now don't talk if your team hasn't done a double over Leicester, or lost to Sunderland, or you're a mid table team.