tisdag 12 juli 2016

Är det skillnad hur man vinner?

Portugal tog EM-guld. I historieböckerna är det allt man ser. Men just nu talar de flesta om att Portugal inte förtjänade guldet och att systemet är konstigt om man kan gå vidare med bara 3p från sin grupp. En sak som tas upp är också att Portugal endast vann en match under ordinarie speltid. En enda! Bra försvarat av dem jo, samtidigt blev det knappt några mål i första halvlek i hela EM. Flera matcher första veckan avgjordes i slutminuterna dessutom. Publiken har fått dras med många långa stunder utan mål i detta EM!

De lag som lyckats göra många mål eller överraska lär man minnas bäst. Frankrike gjorde många mål och flera av dem var fina. Tyskland var också bra offensivt men misslyckades tyvärr till slut mot Frankrike. Island kontrade in mål och överraskade världen ännu mer än de redan hade gjort. Wales kämpade sig fram och alla minns dem men tyvärr minns man då också att Ramsey var avstängd för bara två gula kort på fem matcher. Hade han varit med då det gällde hade Wales kunnat utmana om guldet sist och slutligen.

Inte är det ändå så hemskt mycket man kommer ihåg om två år från EM 2016. Kanske irländska fansen och Sveriges floppande i turneringen också bör nämnas. Då VM 2018 spelas hoppas vi på mer mål och modigare offensiv av alla lag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar