söndag 3 juli 2016

Så vinner Frankrike


Många lag har försökt slå Island genom att ha bollinnehav, spela, skapa chanser genom inspel och försöka luckra upp försvaret. Har det gått bra? Nej! Portugal fick 1-1 och England som ledde 1-0 förlorade med 1-2. Frankrike har liksom England och Portugal skickliga spelare som kan spela ut Island på flera sätt. Men finns det någon vinstgaranti bara för att man har bollinnehavet? Vill Frankrike vinna med säkerhet finns det några saker som är riktigt viktiga som ingen hittills har prövat. Vill man vinna Island måste man kunna tänka som Island.

1. Det viktigaste är att hålla nollan!!! Släpper man in ett enda mål mot Island är risken stor att man åtminstone inte vinner under ordinarie speltid. Ha försvarsspelet i skick! Undvik chansningar och risker speciellt i första halvlek. Var beredda på deras kontringar och fasta situationer.

2. Ta vara på egna fasta situationer och skapa gyllene lägen åt era två vassa spelare. Giroud kan nicka mål och Payet kan skjuta mål från 16-25 meter! Det är inte lätt att göra mål på Island på annat sätt!

3. Låt Island ha bollinnehav och få upp laget, då går det att kontra mot Island och det är knappast deras styrka att försvara sig mot kontringar!

4. Håll kvar respekten hela tiden och gör jobbet och inget mer än det. En bra dag för Island och en dålig dag för t.ex. Chelsea eller Arsenal så tar Island tre poäng. Endast Real, Barca, Bayern och Tysklands landslag ser jag som så bra lag så att de kan öppna upp och slå sönder Island. Alla andra får hitta genvägar. Detta gäller speciellt om Island har en bra dag och eget lag inte har en toppendag.

Vill tillägga att jag personligen håller på Island och faktiskt tror att de klarar kryss under ordinarie tid om Frankrike inte satsar extra mycket på punkt 1 och 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar