tisdag 2 augusti 2016

Polar A360 är ett bra köp

Polar A360 länkade jag en informationsrik text om för någon månad sedan.
 Då jag googlade för att hitta mer info i sommar så hittade jag inget nytt
 om Polar A360. Efter att ha följt med och gjort tester kring den kan jag
nu meddela att den är riktigt bra! Vad får man då för pengarna?


En Polar A360 kostar runt 200 euro idag. Den tar upp pulsen direkt från handleden och visst stämmer även pulsen under en träning! Som med pulsbälte och andra sätt att få resultat av puls så stämmer inte det här speciellt bra i viloläge och inte heller de första minuterna då man startar ett pass. Jag har inte upplevt någon sorts pulsupptagning som har varit perfekt förutom då man kommit igång med ett pass. Denna aktivitetsklocka skall man alltså inte köpa för att hålla koll på pulsen i vardagen och enligt mig har det inget med aktivitet att göra heller. Då är det desto enklare att mäta pulsen med fingrarna. Senast igår löpte jag med pulsbälte och då tog det som vanligt någon minut innan pulsen var stabil och pulsutslagen  Polar Loop visade rätt resultat. Inte visar pulsbälten rätt vilopuls heller som sagt. De är inte itll för sådant. Träning och puls tar alltså A360 upp rakt från handleden, något bälte behövs inte men man kan ändå använda ett sdant om man vill, då frågar klockan om man skall synkronisera med pulsbältet (via bluetooth).

Kan A360 och Polar Loop mäta sömnkvalité och sömnens längd? Ibland tror jag på resultaten och ibland inte. Något 100-procentigt rätt svar gällande sömn behöver man inte förvänta sig. Kalorierna är en uppskattning utgående från längd och vikt så det är ju något ditåt men inget exakt. Stegen tar både A360 och Polar Loop upp och de stämmer nog rätt bra och båda klockorna är 99% överens där.

Varför A360 istället för Polar Loop? A360 har massor av träningsprogram som man kan starta då man skall börja träna. Man får veta exakt tidslängd på dem och några andra fakta, det kan man inte få med Polar Loop. Den är snyggare men förstås lite större. Displayen är även i färg och är smidig och fin att se på. Att den tar upp pulsen från handleden är väl det bästa med den. Den ve även hur långt man går eler springer eftersom den har GPS-funktioner i sig.

Sammanfattningsvis är den ett utmärkt köp för de allra flesta som vill träna hårt, vara allmänt aktiv eller bara röra på sig lite grann. Polar Loop duger åt mig för den är liten och smidig och jag är inte beroende av att veta min puls så ofta och då kan jag använda pulsbälte. Polar Loop går att "gömma" under ett handledsband så man kan ha det på fotbollsträningar och matcher, det skulle inte gå med A360 då den är lite större och inte lika smidig. Polar Loop är mer som ett gummiarmband som är rätt simpelt i sina funktioner, men simpelt är bra ibland! Jag har inga sponorer för att skriva detta vill jag tillägga. Jag är helt oberoende och vill bara att folk skall ha sådant de mår bra av och behöver. De här klockorna skapar ett beroende av medvetenhet och det kunde tänkas vara dåligt för personer under 18 år därför men det beror helt på ens personlighet och vad man har för mål och hur lätt man kan påverkas av att se på fakta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar