torsdag 22 september 2016

Manu vann i EFL-cupen

Manchester United spelade igår med fler av sina spelare från förra säsongen än vad man har gjort i ligan. Pogba spelade inte, Mkhityrian spelade inte och Zlatan kom in en halvtimme. Motståndet var förstås enklare då det var från en annan division men ändå säger 3-0 segern något. Man United borde spela och bygga upp sitt lag mer långsamt än de har gjort. Många lag som har lyckats implementera spelare bra i sina lag har oftast satt in en till två nya spelare i gången i början av en ligasäsong. Har de haft skador har de haft för bråttom och då har det ofta gått dåligt.

Att kasta in både Zlatan och Pogba i ligan sätter stor press på dem samtidigt som de andra i laget kanske slappnar av något och förväntar sig stordåd av just de där två spelarna. Zlatan gjorde mål i de första matcherna och var enormt viktig då, Pogba har inte gjort någonting på plan än i år kan man säga även om det är en liten överdrift. Att köpa en spelare som honom för stora pengasummor sätter en enorm press på honom. Mkhityrian är också ny och har väl inte varit dålig men vill man få ut mer av alla tre nya stjärnorna bör de få spela med mindre press på sig i början och tas in långsamt. Då dessutom Mourinho är ny tränare tar det ännu längre tid att få ordning på allt.

Då man kommer in som tränare i en klubb kan man inte förändra allt direkt, man behöver förstå vad som har varit och starta lite lugnt innan man ändrar på saker. Allt bör ske stegvis. Man United har inte spelat speciellt bra ännu i år med Pogba och Zlatan på plan. Visst lär deras tid komma, men om Mourinho börjar lugnare och tar bort press från spelare så går det snabbare. Rashford är riktigt duktig, han var med ifjol, såg pigg ut i EM och han har levererat redan i år trots lite speltid. Denna diskussion kunde bli hur lång som helst, men jag tror att de flesta har förstått vad som menas.

Gilla Man United eller inte MEN Rashford är en spelare att beundra och
 dessutom är han engelsk och lär ha en framtid i landslaget. Man United
började säsongen bra resultatmässigt och fansen trodde att de höll på det
nya Real Madrid. Nu har verkligheten kommit emot. Spelet måste förbättras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar