söndag 20 november 2016

Chelsea kommer att leda ligan

Man United gjorde sin bästa match denna säsong då de kryssade med Arsenal igår. sett till hela matchen så var Man United bättre och såg verkligen ut att vinna. Genom att satsa offensivt på spelare som Martial, Rashford och Mata fungerade laget bra. Spelarna tog gemensamt ansvar då inte Ibra eller Rooney var på plan. Pogba spelade okej men han är för tillfället absolut inte bättre än någon annan i laget. Valencia föll för enkelt i första halvlek då Monreal slängde sig med honomm då han höll på att komma igenom i första halvlek. Korrekt att inte ge straff. Man United hade mest chanser men med Cech i mål var det ändå inte så hemskt nära mål förutom då det till slut kom ett 1-0 mål. Pogba spelade i djupled till Herrera som från straffområdet hittade Mata snett bakåt som avslutade fint i bortre nedre hörnet.

Elneny och Coquelin var båda i  tveksamma positioner i försvarsspelet när målet uppstod och gjordes. Arsenal hade alltså två centrala defensiva mittfältare på plan samtidigt i denna match. Naturligtvis lider spelet offensivt av det. Då skadade Bellerin var ersatt av Jenkinson saknades kantbackens offensiva spel också. Arsenal borde ha startat med Oxlade-Chamberlain på en kant och haft Rooney på centralt mittfält istället för på kanten. Då kunde Elneny ha suttit på bänken. Oxlade-Chamberlain som kom in slog det inlägg som en annan inhoppare nickade i mål. Giroud är kanske bäst i världen på att nicka mål och sju av hans åtta senaste avslut har gått i mål! Han är en superinhoppare för tillfället. Sanchez och Özil borde spela bättre men led kanske lite av brist på folk att spela med plus att Sanchez spelat för Chile i veckan. Att Arsenal fick 1-1 berodde på att man hade två bra inhoppare på plan i det skedet plus att Xhaka också hade kommit in. Arsenal borde ha startat matchen med en offensivare satsning om man gått in för att ta tre poäng.

Chelsea tar ligaledningen idag om de slår Middlesbrough.

Sju avslut av de åtta senaste i mål trots brist på speltid.