måndag 19 december 2016

Offsidemål gav City fulla poäng

Tror inte att det har diskuterats lika mycket kring godkända mål tidigare i Premier League i år som när Man City gjorde två stycken mot Arsenal i 2-1 segern. Theo Walcott gjorde 1-0 åt Arsenal med ett kalssmål på fin passning av Sanchez. Efter en jämn första halvlek var Man City mer dominanta i andra halvlek men målen de gjorde var ytterst tveksamma. Sterling är offside när passningen slås, det är tveklöst. Sanes mål kan man diskutera i alla evighet huruvida Silva störde Cech från sin offsideposition. Det som talar för att han störde var att Cech tog ett steg mot höger antagligen p.g.a Silva och därför räddade han inte skottet. I videon här under från Sky Sports debatteras det hur länge som helst kring allt detta. Med 34 poäng är Arsenal inte illa ute alls i årets liga eftersom inte ens hälften av matcherna har spelats. Däremot behövs en skärpning efter två raka förluster utan Mustafi. De kommande åtta matcherna i ligan innehåller bara ett svårt motståndarlag och det är ligaledarna Chelsea som man slog med 2-0 senast. Det är inte ett sprinterlopp, det är ett maraton!

Utan Mustafi tappade Arsenal 1-0 till 1-2 igen men nu fanns
det verkligen speciella omständigheter vid målen.