tisdag 3 januari 2017

Arsenal kryssade trots 3-0 underläge

En match som går till historien spelades ikväll. Arsenal med trötta spelare som till över 50% har haft skador i år gjorde ingen bra match. Så såg det åtminstone då Bellerin och Xhaka ställde till två snabba mål. Arsenal hade bollinnehavet men saknade skärpa och explosivitet. Då Bournemouth gjorde 3-0 kändes matchen avgjord. På bänken fanns egentligen inte mycket att ta till. Men Perez kom in och gjorde ett mycket snyggt mål direkt efter att Sanchez nickat en nickskarv av Giroud. Giroud frälste Arsenal med en poäng på tilläggstid med en mäktig nick. Antagligne är hans världens farligaste anfallare i luften.

Då Giroud gjorde 3-3 i 92:a minuten återstod 4min och man visste inte vad som skulle ske men några fler mål blev det inte. Borunemouth var pigga och duktiga i 70min men backade ner och började spela handbollsförsvar med 4-5-1 och släppte in två mål. En tveksam utvisning i 83:dje minuten fick onödigt mycket utrymme i diskussionerna efter matchen. Bournemouth försvarade med 4-5-0 istället för 4-5-1 och att Girouds nickmål skulle komma var bara en tidsfråga vare sig det var nio eller tio som hjälpte till att försvara. Tillåt inte Arsenal med Giroud att få ett ordentligt tryck och många inlägg i lugn och ro, säger jag som ett tips!

Länk till matchen:

Jack Wilshere fick inte spela mot Arsenal och frågan är nog
om inte Arsenal skulle behöva honom nu? Hans lånekontrakt
gäller dock hela den pågående säsongen.

Imorgon kommer Tottenham att stjäla poäng hemma mot Chelsea i en sen match kl.22 finsk tid. Eriksen, Alli och Kane fixar nog minst en poäng mot Chelsea. som vid seger tangerar Arsenals rekord från 2002 på 14 segrar i rad.