torsdag 23 mars 2017

Matchanalys så snabbt som möjligt

Några klipp jag gjorde åt spelarna i det herrlag jag tränar inför div.4 just nu ser ni via länken här under. Vad jag ville med de här klippen kan ni inte lista ut men spelarna får långa texter att läsa för att förstå vad jag är ute efter. Vissa enskilda spelare får flera klipp från matchen rakt i mobilen morgonen efter och kan på så vis börja sin tankeprocess så snabbt som möjligt för att analysera sin insats och tänka framåt. Det går sällan 12h utan att jag är i farten med matchanalys. Att inte se viktiga matcher på video i efterhand vore otänkbart för mig. Alla matcher är inte viktiga resultatmässigt men de kan vara viktiga av andra orsaker. Det finns många bra tekniska hjälpmedel nuförtiden så det är bara att använda dem så mycket man hinner och kan.

http://www.dailymotion.com/video/x5fw4m8_klipp-for-i-jbk-22-3_sport

Vi spelade träningsmatch igårkväll. Allt vi tränat på fungerar ungefär som det ska. Det vi har kvar att träna på fungerade inte. Har jag då rätt att vara arg på att det inte fungerade? Nej. Skall de klara sådant jag inte lärt ut beror det endast på att de lärt sig det någon annanstans tidigare. Gärna skulle det få vara mer på det viset, men så är det sällan. Som tränare får man inte mycket gratis då man kommer in med nya idéer, man hamnar att jobba och undervisa hela försäsongen. Passar bra för mig för då utvecklas jag också.

Imorgon finns dessa övningar på schemat. En tränare måste alltid ligga ett steg före alla andra och att detta skulle behövas var klart redan i söndags. Vad övningarna går ut på får ni fråga mig om ni ser mig, men de passar bäst från 11 år och uppåt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar