lördag 1 april 2017

Bollkontroll lektion 1

I november 2016 kände jag att det var min tur att bidra med något konkret för temat bollkontroll. Kunnigare fotbollstränare än mig har konstaterat att det är ett område med klara brister för finska fotbollsspelare. Efter att ha sett lite vad andra gör så valde jag ut ett antal övningar, bad en kompis följa med för att sköta kameran och sedan lade jag ut en fyrkant med vita koner. I fyrkanten gjorde jag olika trick som man kan ha nytta av att kunna i en fotbollsmatch. Alla trick gjordes på cirka 45min och flera av dem hade jag aldrig gjort tidigare. Det blev ett träningspass med hög puls och mycket övande. Ett par trick med bollen bakom mig klarade jag knappt av, men det syns vad som skall ske åtminstone. Nu i april kommer det en förklaring till en övning i gången så långt övningarna räcker. Alla dessa övningar hamnar under ämnet "fotbollsövningar". Nere till höger på sidan hittar man alla ämnen och kommer då snabbt in på dessa övningar. Älska fotboll!Bollkontroll del 1

April har börjat och vi börjar med trick nr.1. Det pågår från början till 0.33s in i videon. Först gäller det bara att stå rakt och trampa upp med en fot i gången på bollen. Bra att hitta en rytm som känns passlig och man vet att man är på gång. Sedan rörs bollen mellan fötterna och träffen tar vid hålfoten och på mitten av bollen. En fot i gången far snabbt ner i marken och studsar upp tillbaka. Bra om man kan se upp emellanåt. Efter det gör man ett helhetstrick då. Man passar bollen mellan fötterna en stund, sedan drar man den bakåt med ena fotens dubbar och passar iväg den med samma fots bredsida åt ett håll. Sedan springer man ikapp bollen och gör samma sak åt andra hållet. Bra om armarna rörs lätt och man jobbar högt uppe med kroppen samtidigt som blicken emellanåt är riktad uppåt också. Själva rörelsen kan man tänka att ser ut som ett L. Lycka till med era L nu under lördagen så tar vi nästa trick på söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar