söndag 21 maj 2017

Sista omgången i England och Spanien


La Liga vinns av Real Madrid ikväll då de vinner Malaga. Något annat lär inte ske. Barcelona har dock bättre målskillnad och skulle vid en vinst över Eibar gå förbi Real om de förlorar mot Malaga. Malagas ägare gillar dock inte Barcelona det minsta så fast Malaga skulle ha chans så tar de nog inte mer än en poäng ikväll.

Till Champions Leguae går: Real, Baraca och Atletico. Kvalar till CL får Sevilla göra. Till Europa League går antagligen Villareal och Athletic Bilbao lär kvala dit. Real Sociedad kan dock ändra på saken ännu.

I England  hoppas Arsenal på att Man City skall förlora och att Liverpool åtminstone skall kryssa. En seger över Everton bäddar för en plats i Champions League isåfall. Man City och Liverpool dock allt i egna händer mot Watford och Middlesbrough som inte har något att spela för så det ser ut att bli en femte plats för Arsenal.

Om inget speciellt sker i de matcherna då så är facit följande utgående från Premier League:

Till Champions League direkt: Chelsea, Tottenham, Man City
Kval till Champions League: Liverpool
Till Europa League: Arsenal och Man United
Kval till Europa League: Everton

Sedan kan Man United slå Ajax i finalen i Europa League veckan som kommer och då få en gratis plats till Champions League vilket är ett mycket konstigt och orättvist sätt att ta sig till Champions League. Där har UEFA något att fundera över.

Harry Kane vinner målbörsen mycket tack vare sitt Tottenham som är i storform!
Imponerande målskytt! Dock har han mycket kvar att bevisa i landslaget och mot
lag i Champions League nästa höst och eventuellt under våren 2018 i CL också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar