torsdag 8 juni 2017

Ett lopp på 7 km

Det blev cirka 170 i medelpuls i ett lopp på 7 km för mig igårkväll. Tänkte nog kämpa
hårt men startade långt bak och tog det onödigt lugnt och oseriöst första kilometern.
Helt nöjd med 33,42 som tid och det betydde 4min 49 sekunder per kilometer.

Att delta i ett terränglopp med skog, stenar, rötter, stigar, jobbiga uppförsbackar och även jobbiga nedförsbackar är både tungt och trevligt samtidigt. En del av loppet var på asfalt och grusvägar också förstås. En stor del av loppet var dock i utmanande terräng så rimligtvis borde man ha en bättre tid på platt mark. Motivationen att löpa på t.ex. en vanlig grusväg är dock inte den samma åtminstone för mig. Jag brukar starta hårt, lugna ner pulsen då den blir onödigt hög, få stabilitet i pulsen och sedan hålla den så hög jag "kan leva med" resten av loppet. Ger ett bra slutresultat för mig i förhållande till vilken form jag är i. Det finns sådana som är i extremt mycket bättre form men de tränar också på de här grenarna. Vet inte ens till vilken kategori av idrottare jag hör just nu då jag inte har någon spelarlicens för fotboll ens :)

Det här med att kämpa fick jag känna av i loppet också. Min maxpuls borde vara 186
då 220-34 (åldern)=186 i maxpuls. Lite högre har jag tydligen eftersom den var uppe
och svängde i 190. Hursomhelst höll jag 185 i puls de två sista minuterna och jag
kan lova att det var extrem smärta jag led av. Skulle jag löpa oftare vore det annorlunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar