tisdag 20 juni 2017

Skämt är bra

På instagramkontot skrev jag i måndags att "orsaken till att de här spelarna aldrig förlorar är att de har mig som tränare". I samband med det fanns en film där vi körde banor och koordination på lådor med boll. Det var en bit av en träning som vi bara gjort en gång. Den är lämplig för juniorer och proffsiga spelare som tränar fotboll minst sex gånger i veckan. Så det hela var ett skämt rakt igenom. Det intressanta är att videon snabbt fick över 200 visningar och mer "likes" än någon annan video haft. Kanske gillade folk videon och den kaxiga kommentaren, kanske spred sig ryktet om hur kaxig kommentaren var. Svårt att säga. Effekt blev det åtminstone.

Mina spelare visste om grejen och inte skulle jag på allvar gå och säga att de aldrig förlorar. En träningsmatch förlorades dessutom, då var jag faktiskt på resa och deltog inte. Så jag har väl varit med cirka 10 matcher utan förlust. Hursomhelst är de där seniorspelarna skickliga av helt andra orsaker än att jag skulle ha tränat dem. Sen har de en viss nytta av mig för att få en helhet tillsammans och lyckas så bra som möjligt utgående från allas egenskaper. Jag vet också hur jag skall få dem att fungera bra psykiskt. En tränare kan på kort tid få fram vissa ändringar, därför är det viktigt att som ny tränare anpassa sig till gänget och inte ändra allt. Speciellt inte första året.

Instagramkontot kan man se via logon (bilden) här nere till vänster på sidan. Klicka så länkas ni dit. Vill ni söka kontot är det: fotbollsfabriken_fin

Rolig träning för snabba fötter. Dock inget vi sätter tid på med seniorer då vi
har väldigt begränsad tid tillsammans. Nån gång per år kan man göra sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar