måndag 28 augusti 2017

Efter Arsenals katastrofmatch

Tre matcher tre poäng. Förlusten med 4-0 mot Liverpool var bland det värsta man sett eftersom Liverpool inte är något superbra lag. Det som visades upp på plan var riktigt uselt! Wenger med över 30 spelare i truppen har förstås ett par skador som begränsar honom en aning. De nya spelarna har spelat två matcher innan de bänkades i den tredje, kan knappast bero på risk för överbelastning, enligt mig. Innan jag skall gå igenom den elva som användes så vill jag ännu påpeka att systemet med 3-backslinjen inte fungerar. På våren då man vann mycket hade man fem backar eftersom yttrarna jobbade ner ivrigt. Nu har man tre väldigt ensamma backar som inte får mycket hjälp. På våren kändes det lite nytt med tre till fem backar men nu finns det ingen som helst överraskning med detta för motståndarna. Uppställningen borde bytas om inte spelarna passar i uppställningen längre och om den är för enkel att spela mot för motståndarna.

Wengers elva

Cech spelade utmärkt i målet och gjorde en svår och viktig räddning i första halvlek. Koscielny spelade sin första match i serien i år, det i ett ostabilt lag med trebackslinje. Inget bra val att starta med honom! Rob Holding spelade i Bolton för två säsonger sedan och har spelat en del i Arsenal på våren men han är inte redo att möta topplag för att jaga tre poäng då laget dessutom har problem. Inget bra val! Monreal är en bra ytterback och är som bäst då han får delta i offensivt spel. I den roll han nu fick är han inte bra. Dåligt val! Ramsey är ett ok val, han har rutin och är stabil överlag. Han byttes ut i halvtid, konstigt val! Xhaka har aldrig imponerat i Arsenal och kan inte ses som ett bra val. Bellerin var mycket bra förra säsongen, vad han gör i år vet jag inte. Motståndarna har väl börjat sätta bättre bevakning på honom för han lyckas inte för tillfället. Halvdåligt val. Oxlade-Chamberlain byttes ut och såldes till Liverpool för 40 miljoner. Får en bättre roll i Liverpool där han passar in bättre troligtvis. Han är inte värd hälften av det han kostar tycker jag. Hans spel var inte bra, halvdåligt val! Sanchez i kombination med vad jag tycker om resten av elvan är inte bra. Stjärnspelaren kommer in i sin första ligamatch och trots att man ser en del av vad han kan så smälter han in i den gråa massan. Med tanke på övriga spelare i elvan känns det som ett halvdåligt val att ha honom på plan förrän minut 46. Özil klarar inte av att spela i matcher där Arsenal inte har mycket boll. Katstrof insats och dåligt val av Wenger! Welbeck är bäst då han hoppar in och räckte inte till mot Liverpool, dåligt val!

Övriga spelare

Samtidigt som jag tycker att endast Ramsey och Cech är bra val till denna match har nu Walcott bänkats nästan totalt i inledningen av säsongen. Helt ofattbart då han är bättre än de flesta som spelat. Kolasinac skall spela precis som Lacazette, de har haft en bra försäsong! Giroud skall gå före många andra men att ha honom på bänken från start kan vara ok. Mustafi skall kanske säljas och därför förstår man problemet med hans eventuella spelande. I halvtid när man borde kunna skapa något framåt byts Coquelin in, en spelare som är bra defensivt och främst borde användas för att försvara en ledning. Gibbs lär säljas nu också. Att Iwobi inte fanns i truppen överraskar mig. Wilshere kan småningom hoppa in, han har spelat i U-23 och visat tuff attityd. Cazorla är inte i skick än. Mertesacker platsar inte just nu. Lucas Perez kanske säljs. Elneny kan användas i vissa matcher.

Investeringar

Inför sommaren pratades det om att Wenger har över 120 miljoner euro att använda. Lacazette kostade över 50 miljoner euro och Kolasinac var gratis. Säljs en spelare till förutom Oxlade-Chamberlain som kostade runt 40 miljoner euro så har Arsenal inte gått en enda euro på minus med spelarinköp. Få se om Özil och Sanchez stannar dessutom. Nästa sommar kan de gå vidare gratis eftersom kontrakten går ut! Det finns problem med truppen, laguppställningen och spelarvalen. Wenger har alltså problem med i princip allt man kan ha problem med! Transferfönstret stängs på torsdag. Landslagsmatcher väntar och ligan tar uppehåll under helgen. Nu är allt så dåligt det kan vara. Få se om Wenger får ordning på sina problem och får spelarnas attityd att fungera igen. Sällan har ett lag kämpat så dåligt som Arsenal gjorde i helgen.

En stor trupp som dock inte har alltför mycket kvalité kvar med tanke på skador
och försäljning av Oxlade-Chamberlain plus säkert någon till. Jenkinson är
utlånad. Notera att Ramsey har svarta skor, det berättar en hel del om en
spelare. Han är pålitlig och stabil då han är frisk! Just nu kan allt bara bli
bättre. Enda vägen är uppåt. Plats 16 i tabellen är inte något för Arsenal.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar