söndag 13 augusti 2017

Hur gör man ett barn till en bra spelare? Del 1/3Om jag utgår ifrån att motivation finns, barnet älskar fotboll. Så då kan dessa tips föra barnet mot en proffsdröm. Gener styr en hel del men ser man till att sköta alla delområden bra så maximerar man sin chans att bli fotbollsproffs.

Öva in dessa bollkontrollövningar i videon ovanför stegvis. En övning per dag eller en övning per tre dagar kan vara ett sätt. Kanske behöver man en hel vecka för en övning, det är okej! Lär dig alla övningar! Då du kan dem, upprepa dem nu som då. Hitta sätt att få in en del av dem i ditt spel i matcher. Använd fart då du skall förbi någon, använd finter plus din kropp för att täcka och hålla bollen om det är läge för det. Förstå att vissa övningar i videon bara är för bollkontroll och inte kan användas i matcher.

Individuell träning på gården eller på en plan

Om jag hade ett ivrigt barn som vill bli riktigt bra på fotboll skulle övningarna från denna video stå för en stor del av teknikdelen. Fysikdelen skulle gärna få ske med boll till stor del men också med övningar utan boll. Att löpa utan boll på fritiden emellanåt kan ge ett starkt psyke. Mottagningar och första beröring skulle jag träna barnet genom att vara ute och passa med honom/henne. Dessutom skulle en Soccerwave få göra sitt för barnets förmåga att hantera passningar i luften samtidigt som passningarna efter marken måste vara bra för att Soccerwaven skall ge något tillbaka. Skott från luften och nickar kan till viss del komma med hjälp av Soccerwave också. Att ha en annan person att passa med är förstås också viktigt.

 

Det här var del 1 i ett intressant ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar