måndag 7 augusti 2017

Mental träning för fotboll

En satsande idrottare och ett satsande lag behöver regelbunden mental träning. Det gav jag som svar åt en mental tränare som ringde upp mig för att förstå mer av fotbollslagens behov idag. Brist på tid och pengar kan vara begränsningar men knappast stora sådana. Satsar man så sköter man även den mentala biten! De lag och spelare som samlas två gånger i veckan och har svårt att hålla uppe motivationen för ens det så behöver kanske inte satsa på så mycket annat via fotboll. Då kan de begära mental träning privat. Själv skulle jag kunna jobba alltmer med mental träning och erbjuda det till lag och spelare, men jag har inte tid. Då de har tid så är jag på fotboll. Det enda jag erbjuder är en föreläsning på 1,5h åt föreningar där de får en direkt inriktning på mental träning och där och då kan bestämma sig för att ta avgörande vettiga beslut för sina adepter. Som exempel; vad är en passlig bestraffning för något som en spelare gjort fel i fotboll? Ett superbra ämne som jag är expert på. Ni får ta del av de svaren då ni anlitar mig som föreläsare till er förening. Enskilda lag och spelare borde få hjälp av mentala tränare som jobbar heltid med ämnet. Jag är trots allt lärare i första hand.

Finska herrlandslaget i fotboll behöver verkligen nya mentala tränare för
att lyckas bättre i framtiden. I ett år har inte en enda spelare nått upp till
sin fulla potential i landslaget. Själv hade jag endast 11/14 spelare som
fick godkänt i en katastrofmatch tidigare idag. Hur så många kan ha en
dålig dag samtidigt är konstigt. De får nog tänka på hur de laddar fysiskt
och psykiskt inför nästa match!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar