tisdag 10 oktober 2017

VM-kvalandet

Finland spelade som Finland ska spela. Första halvlek var en defensiv halvlek medan den andra halvleken bjöd på fyra mål. Turkiet utnyttjade sina chanser och fick 1-0 och 2-1 snyggt inprickat. Finland gjorde mål på frispark då Arajuuri löpte bra och slog in bollen på helvolley med bredsidan. Det sista målet spelade Pyry Soiri fram till med en boll från kanten som gick snett bak till Pohjanpalo som satte bredsidan till. Finland hade haft bud på flera mål och hade en boll inne som nätt och jämt dömdes bort. Sällan landslaget spelat med så stort självförtroende som i andra halvlek igår. Målen och det bortdömda målet finns på instagramsidan. Soiris framtid i landslaget kan bli mycket ljus för han är snabbfotad och bra att utmana, Finland saknar sådana spelare. Kanerva är en utmärkt finsk tränare, hoppas han stannar många år.

Island vann Finlands grupp och gick till VM!!! Grattis! Kan Island så kan
Finland också en vacker dag. Finland slog Island med 2-1 och borde ha vunnit
det tidigare mötet också men domarens usla insats plus oflyt gav en sen förlust.