tisdag 23 januari 2018

Så blir du en bra ledare på plan

1. Var ärlig. Jobba hårt och se till att både du och de andra i laget vet vad de kan förvänta sig av dig. Ge andra ärlig och användbar feedback.

2. Hitta inspiration. Studera en ledare du gillar, fundera på hur personen pratar, rör sig och agerar med folk runt sig. Tänk på någon som är en usel ledare, iaktta personen ett tag och tänk på hur man kan göra det motsatta.3. Sätt upp visioner och framtida mål. Prata om dem med andra i laget, att ha gemensamma mål förbättrar allt jobb som görs dagligen.4. Var ett levande exempel. Kom i god tid till träning och speciellt till match. Håll dig disciplinerad men det betyder inte att du aldrig skulle få göra fel, orsaka frisparkar eller inte få kritisera domare. Att hålla sig fokuserad i svåra situationer ger respekt.

5. Fokusera på det positiva. Istället för att hitta fel och upprepa dem är det bättre att uppmärksamma det som görs rätt och vara positiv till det.

6. Känn spelarna i ditt lag. Prata med spelarna och använd sådant språk som de talar. Vissa kommer att behöva någon sorts utskällning medan andra behöver ett lugnt samtal i enrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar