onsdag 4 juli 2018

Dags att förändra ditt liv?

Vet inte när men någon gång kommer jag att föreläsa om mental träning för att skapa det liv man vill leva. Bakom varje mål i lovet finns oftast en känsla. Genom att en person med min utbildning ställer rätt frågor åt dig så går det att ta reda på exakt varför just du är ute efter dina mål. Det finns alltså en känsla bakom dem. I de flesta fall då man fått fram slutsvaret efter någon minut så konstateras det bara att "ok så är det". I några fall kanske man vill ändra målet, men det är inte lika vanligt. Ni skall nu få en utmaning som fortsätter om några dagar. Några kanske har hört om det här förr men ni har inte gjort det. Jag har gjort det och då man vet vad man vill är det så mycket enklare att leva sitt liv och skippa det onödiga som man enligt undersökningar förstått att man egentligen inte vill. Det finns en del som man tror att man vill. Det finns också en del som man vill i olika livsskeden men inte i andra då man förstår mer i detalj vad de innebär. Jag kan ge exempel på sådana en annan dag för det är ganska roligt då man ser tillbaka på vad man trodde att man ville men som man med facit i hand egentligen inte alls vill tillräckligt mycket för att jobba för det. Över till uppgift 1 av 3:

1. Skriv en lista med hundra saker som du vill ha eller uppnå. Man kan kalla dem för mål om man vill. Nu i det här skedet kan du drömma fritt och skriva precis vad som helst som: eget flygplan, egen strand, minst 14h tid med barnen per vecka från och med årsskiftet, möjligheten att jobba bara 50% efter 50-års ålder och varför inte en resa till månen. 

De flesta saker på din lista lär bli ganska vardagliga men utgå från att allt är möjligt i det här skedet, så skriv ner allt du kan tänkas vilja få ut av livet. Viktigt är att du är konkret då du skriver. Målen måste vara tydliga som att "spendera minst 14h med barnen per vecka" som kan vara svårt för en VD för ett företag. Men är målet tydligt kan man jobba för att uppnå det. Skulle det stå t.ex. "spendera mer tid med barnen" är det ganska omöjligt att veta exakt hur mycket tid man spenderar nu och hur mycket tid man skall sätta på det i framtiden.

Enligt mig tror de flesta vuxna att de vet vad de vill med livet. När man tänker
efter noggrant så vet man inte och då kanske man slösar tid vecka efter vecka
och om man bara satte ner lite tid med en mental tränare skulle man snabbt vara
som "pånyttfödd" med många tankar. Det behöver inte vara dyrt att göra detta.
Om man ska träffa mitt i prick krävs hårt och målfokuserat arbete oftast men
först måste man veta vad målen är och att man helt säkert vill nå dem. Kom
ihåg att det du har bakom dig är oftast mycket mer än det du har framför dig
då det gäller att jobba mot något. Om du är på väg till ruta 20 är du sällan på
ruta 1 då du börjar. Du kanske redan är på ruta 12. Så du har gjort massor av
arbete mot ruta 20 redan på livets spelplan. Då en fotbollsspelare har svårt
att få speltid i div.3 kan det krävas att den spelar i div.4 ett tag för att sedan
komma till div.3 med mer erfarenhet och i bättre form och sedan är spelaren
mittiallt i div.2. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att komma framåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar