tisdag 21 augusti 2018

Att göra läxan

Som tränare har man inte alltid tid att scouta och hålla koll på alla motståndare man ska möta. För fem år sedan hade jag bestämt mig för att vi skulle slå ett bra lag och efter att ha scoutat deras lag ett par gånger innan vi skulle mötas så hade jag stenkoll på dem och vi vann 2-1 över ett bättre lag sett till spelarmaterialet. Nåjo, just nu handlar det om att ta in information av de källor jag har tillgång till. Statistik på internet spelar roll. När gör motståndarna sina mål och hur många? Vilka spelare är inte tillgängliga? Läxan är någolunda gjord utan att ha sett motståndarnas senaste matcher och sedan får man lov att fundera ut taktik och en öppningselva. Taktiken håller ibland hela matchen eller så finns taktikbyten med spontant eller färdigt planerat. Att vara tränare är mycket intressant men sätter även stor mental press på en ibland. Just nu är pressen stor på mig av flera anledningar men det enda jag tänker på är att göra ett ordentligt jobb och använda mina erfarenheter. Det räcker dit det räcker och det brukar lösa sig. På 13 år har jag varit med om att få ett lag ur sin serie som tränare och då såg jag till att de var tillbaka i samma serie två månader senare på hösten! Att hantera press är en del av njutningen för mig då det kämpas om att hållas kvar i en serie. Klarar ma av att hantera pressen blir man starkare inför framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar