fredag 8 mars 2019

Domslut hit och dit

”Efter att ha sett situationen i efterhand fick domaren (Damir Skomina) bekräftat att bollen inte hade färdats en kort bit och träffen därför inte kunde anses oväntad. Försvararens arm var inte nära kroppen, vilket gjorde kroppen större med resultatet att bollens riktning mot målet stoppades. Därför blåste domaren för straff”

Så där beskriver UEFA straffen som tog Man United vidare i CL. Det känns som det är för mycket att tolka i dagens fotboll via videoklipp för domare. Reglerna känns inte vettiga. I många fall skulle 5/10 domare döma hörna istället för straff. Eftersom vissa domslut inte känns helt hundra skall de då inte heller dömas så att de kan avgöra något, tycker jag.

På Wembley fick Tottenham en straff då det egentligen var offside. Det blev 1-1 och Arsenal tappade 2p i jakten på en CL-plats på grund av det. Aubameyang fick också en straff som kändes helt 40-60 och borde knappast ha blivit straff. Målvakten räddade den. Mot Rennes igår skulle samma Aubameyang ha gjort 2-0 på ett friläge där avståndet till målvakten utmärkt för att göra mål enkelt. Linjedomaren höjer då felaktigt flaggan. Sokratis drog på sig sitt andra gula kort i första halvlek och med en man mer kunde Rennes vinna 3-1 i en match där de borde ha haft 0-2 att kämpa emot. Alla dessa felaktiga domslut på slutrakan i turneringar och ligor spelar stor roll i slutändan. Hårdast drabbade just nu är PSG och Arsenal även om Arsenal har stor chans att gå vända mot Rennes i returmatchen i London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar