söndag 21 juli 2019

Förhinder för träning

Är man med i något skall man vara på plats. Så sa en av mina kaptener i div.3 fotbollen ifjol. Jag håller med helt men kan även förstå en annan åsikt som kom fram även om jag inte godkänner den helt. Den löd så här "så länge spelarna själva betalar måste de få välja om de skall vara borta på jobb och annat fast det är träning och match". Samma problem finns i alla div.3 och div.4 lag och det är svårt att säga något speciellt då folk jobbar kvällsskiften. Att vissa bara spelar matcher och inte tränar är lite dumt men ibland behövs de på plan till varje pris för att man inte skall falla ur en serie. Då får spelare acceptera läget. Det här är en stor del av min verklighet nu och var en viss del av min verklighet ifjol. Laget jag är med nu styrs ändå av män i bakgrunden för klubben och inte av spelarna som mina förra klubb gjorde. Nuvarande sätt är bättre för mig som tränare. Inga spelare kan lägga sig i laguttagning och taktik om jag inte frågar dem. En del hjälp har behövts och  spelare har fått acceptera att kaptenen hjälpt till med laguttagning och byten. Numera sköter jag det själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar